• Business

    Eurobank: Deal με την HIG Capital για το «ξενοδοχείο της χούντας»

    Κωνσταντίνος Μπήτρος, Εκπρόσωπος του fund HIG Capital στην Ελλάδα και Διευθύνων Σύμβουλος της Inventio

    Κωνσταντίνος Μπήτρος, Εκπρόσωπος του fund HIG Capital στην Ελλάδα και Διευθύνων Σύμβουλος της Inventio


    Σε συμφωνία με την HIG Capital για την πώληση του ημιτελούς ξενοδοχείου στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας ήρθε η Eurobank, με το τίμημα της συμφωνίας να κινείται σε επίπεδα υψηλότερα των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

    Το ακίνητο σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει τουριστικό κατάλυμα δυναμικότητας 400 δωματίων, ωστόσο το έργο πάγωσε και το ξενοδοχείο έμεινε γνωστό ως ξενοδοχείο της χούντας, καθώς είχε αδειοδοτηθεί και ξεκινήσει να χτίζεται την περίοδο της επταετίας. Αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και σειρές από bungalows μπροστά από αυτό και βρίσκεται σε έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

    Πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της διαδικασίας αποκατάστασης και ολοκλήρωσης του, ωστόσο δεν έγινε γνωστός ο επενδυτής στον οποίο είχε συμφωνηθεί να πουληθεί. Φημολογούταν ότι είχε επέλθει συμφωνία με εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, ενώ παλιότερα οι φήμες ήθελαν το Γιώργο Κοσκωτά ως επίδοξο ιδιοκτήτη. Τελικά, έπειτα από σχεδόν πέντε δεκαετίες το ακίνητο πουλήθηκε στο αμερικανικό fund, που θα υλοποιήσει την πρώτη του επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

    Η είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει όσα είχε πει πρόσφατα ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, επικεφαλής της επενδυτικής στην Ελλάδα περί επόμενων εξαγορών μονάδων μεγάλης δυναμικότητας εντός της Αττικής.

    Υπενθυμίζεται πως η HIG σχεδιάζει επενδύσεις 200 εκατομμυρίων ευρώ στον ελληνικό τουρισμό, λειτουργώντας ήδη εννέα ξενοδοχεία υπό την ομπρέλα της Ella Resorts, ενώ επόμενες κινήσεις θα γίνουν στην Κρήτη, ώστε μεσοπρόθεσμα η εταιρεία να έχει στο χαρτοφυλάκιο της 6.000 δωμάτια στην Ελλάδα.

    Έχει ονομαστεί και «ξενοδοχείο της χούντας» καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το υπερμέγεθες ξενοδοχειακό συγκρότημα, που παρέμεινε ημιτελές, αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και σειρές από bungalows μπροστά από αυτό ο ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Οι τέσσερις στόχοι που επιτυγχάνονται με την ενσωμάτωση δύο Ευρωπαϊκών Οδηγιών

    Intralot: Πώς μοίρασε τα δικαιώματα στην ΑΜΚ ο Σωκράτης Κόκκαλης

    Τσαμάζ (ΟΤΕ): Στα €50 εκατ. η ανακαίνιση του Μεγάρου



    ΣΧΟΛΙΑ