Business

ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ στην Matrix Pack για να κατευθύνει όλη την παραγωγή της σε πράσινες συσκευασίες μιας χρήσης

  • NewsRoom
ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ στην Matrix Pack για να κατευθύνει όλη την παραγωγή της σε πράσινες συσκευασίες μιας χρήσης

Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος, πρόεδρος ΔΣ Matriz Pack


Η Matrix Pack, η κορυφαία εταιρεία παραγωγής καλαμακιών πόσης στην Ευρώπη, είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση που επωφελείται από την υποστήριξη Venture Debt της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) που έχει στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να μειώσει τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Η ΕΤΕπ συμφώνησε να παράσχει χρηματοδότηση επιχειρηματικού χρέους ύψους 8,5 εκατ. ευρώ διάρκειας 5 ετών για να επιταχύνει την έρευνα και ανάπτυξη, τις επενδύσεις κεφαλαίων και τη διεθνή επέκταση των δραστηριοτήτων της Matrix Pack σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η συμφωνία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται λίγο έξω από την Αθήνα. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Christian Kettel Thomsen ξεναγήθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Με τέσσερις μονάδες παραγωγής, τρεις στην Ελλάδα και μία στη Βουλγαρία, καθώς και ένα δίκτυο πωλήσεων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αφρική, την Ωκεανία και τη Μέση Ανατολή, η Matrix Pack παράγει χάρτινα καλαμάκια και βιοαποδομήσιμα καπάκια μίας χρήσης, δίνοντας έμφαση στην ευθυγράμμιση με την Οδηγία για τα Πλαστικά Προϊόντα Μίας Χρήσης της ΕΕ η οποία απαγορεύει τη χρήση πλαστικών από το 2021. Η εταιρεία διαθέτει ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής προϊόντων με βάση το πλαστικό και την προσαρμογή ολόκληρου του χαρτοφυλακίου προϊόντων της σε ανανεώσιμα και βιοαποδομήσιμα υλικά.

«Αυτό το έργο καταδεικνύει τις υψηλές μας φιλοδοξίες και έχει ήδη καθιερωθεί στην αγορά. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η αλλαγή και η συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές πολιτικές συνιστά μια επιχειρηματική ευκαιρία και ταυτόχρονα μια πρόκληση που συμβάλλει στην ασφάλεια και την ανεξαρτησία της ευρωπαϊκής αλυσίδας εφοδιασμού σε αντιδιαστολή με την εξάρτηση από προϊόντα μιας χρήσης που προέρχονται από την Άπω Ανατολή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ολόκληρη την ομάδα της Matrix Pack και την Deloitte για την υλοποίηση του έργου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Matrix Pack Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος.

«Η Matrix Pack, υποστηριζόμενη από τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων της ΕΤΕπ, που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες δυναμικών και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, θέτει νέα πρότυπα στη βιομηχανία χάρτινων καλαμακιών πόσης. Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε το τολμηρό βήμα για τη μείωση της χρήσης Πλαστικών Μίας Χρήσης, που είναι απαραίτητο για τη μείωση των απορριμμάτων, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και τη διασφάλιση καθαρότερων παραλιών και θαλασσών. Η Matrix Pack ήταν ήδη πρωτοπόρος σχεδιάζοντας να επεκτείνει την παραγωγή «πράσινων» συσκευασιών. Τα τελευταία 6 χρόνια, η χρηματοδότηση Venture Debt της ΕΤΕπ έχει υποστηρίξει την επέκταση καινοτόμων εταιρειών σε όλη την Ευρώπη. Συγχαίρω τη Matrix Pack ως την πρώτη ελληνική εταιρεία που άδραξε τις ευκαιρίες που παρέχει το Venture Debt της ΕΤΕπ», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Christian Kettel Thomsen.

Η σημερινή συμφωνία είναι αποτέλεσμα πολύμηνης συνεργασίας μεταξύ της Matrix Pack και της ΕΤΕπ. Η εταιρεία εργάζεται για τη δημιουργία μιας νέας τεχνογνωσίας καθώς εξελίσσεται και αναδιαρθρώνεται ο κλάδος των προϊόντων μιας χρήσης. Η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά σε Έρευνα & Ανάπτυξη προκειμένου να συμμορφωθεί με την οδηγία της ΕΕ σχετικά με τους νέους τύπους μηχανημάτων και υλικών, την ψηφιοποίηση της ροής εργασιών και τη συνεχή εκπαίδευση των χειριστών μηχανημάτων.

Σήμερα, η Matrix Pack παράγει 20 εκατομμύρια χάρτινα καλαμάκια την ημέρα, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα παράγει 30 εκατομμύρια χάρτινα καλαμάκια την ημέρα. Αυτό θα μετατρέψει τη Matrix Pack από μια μικρομεσαία επιχείρηση (ΜμΕ) σε μια μεγαλύτερη εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της όλης της διαδικασίας, η Matrix Pack συνεργάζεται αποκλειστικά με Ευρωπαίους προμηθευτές πρώτων υλών και μηχανημάτων.

Τα τελευταία 6 χρόνια, η χρηματοδότηση από το Venture Debt της ΕΤΕπ έχει υποστηρίξει την επέκταση καινοτόμων εταιρειών σε όλη την Ευρώπη. Η ΕΤΕπ συνεργάζεται με ελληνικές τράπεζες και χρηματοοικονομικούς εταίρους για να διασφαλίσει ότι επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Η Matrix Pack είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παρέχει το Venture Debt της ΕΤΕπ.

Διαβάστε επίσης

ΕΤΕπ-Αττικό Μετρό: Σύμβαση Χρηματοδότησης 580 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της νέας Γραμμής του Μετρό

Η ΕΤΕπ θα υποστηρίξει με 125 εκατ. ευρώ για την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα στην ΕλλάδαΣΧΟΛΙΑ