• Business

    Eστίαση: To πρώτο crash test για τους ανεμβολίαστους φέρνει η κακοκαιρία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου

    Γιώργος Καββαθάς, ΠΟΕΣΕ


    Ως το πρώτο μεγάλο crash test ενόψει του χειμώνα που έρχεται, αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην εστίαση τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν τελευταίο διήμερο, λόγω της κακοκαιρίας.

    Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα οι καιρικές συνθήκες επέτρεπαν τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων, τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται και ανεμβολίαστοι πολίτες. Αντίθετα στους εσωτερικούς χώρους έχουν δυνατότητα εισόδου μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

    Εστίαση: Ανησυχία για 50% πτώση τον χειμώνα

    Απώλειες έως και 50% εκτιμά ότι θα έχει η εστίαση κατά τους μήνες του χειμώνα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς. Παρά το γεγονός ότι πλέον η δυνατότητα για πληρότητα στους εσωτερικούς χώρους που δέχονται μόνο εμβολιασμένους φτάνει το 100%,  ο ίδιος σημειώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα για τις επιχειρήσεις. «Αφενός έχουμε τις νεαρότερες ηλικίες όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και αποτελούν  την πλειονότητα των πελατών μας, αφετέρου οι μεικτές παρέες, με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μειώνουν τη «δεξαμενή» των πελατών μας» σημειώνει στο mononews ο κ. Καββαθάς.

    «Είναι για εμάς η πρώτη μεγάλη δοκιμασία. Ο μεγάλος προβληματισμός μας βέβαια είναι για τον χειμώνα καθώς ακόμα οι θερμοκρασίες είναι καλές κι εάν εξαιρέσουμε το τελευταίο διήμερο με τη βροχή, ο κόσμος ακόμα κάθεται έξω» σημειώνει από την πλευρά του ο  Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος.

    Αναστέλλει τις παραδόσεις λόγω καοκαιρίας η Wolt

    Την ίδια στιγμή λόγω της κακοκαιρίας, μετ΄εμποδιών γίνονται και παραδόσεις των παραγγελιών από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την προστασία των εργαζομένων στο delivery που μετακινούνται στους δρόμους ενώ η Wolt προχωρά σε αναστολή των παραδόσεων κατά τόπους και για χρονικά διαστήματα που επικρατούν αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την προστασία των διανομέων της.

    Σύμφωνα με την εταιρεία το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά σε περιοχές που εντοπίζονται έντονα καιρικά φαινόμενα και οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν από την εφαρμογή για το εάν πραγματοποιούνται διανομές στην περιοχή τους ή όχι. Η εταιρεία παρακαλεί για την κατανόηση των χρηστών για τυχόν καθυστερήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Εστίαση: Σαρωτικοί έλεγχοι από αύριο για ανεμβολίαστους
    Φούρνοι Βενέτη: Οργή Μονεμβασιώτη για τις ανατιμήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ