• Business

    Ερρίκος Ντυνάν: Όλο το παρασκήνιο με την παράταση για την υποβολή του ενδιαφέροντος

    ερρικος-ντυναν


    Δέκα ακόμα μέρες θα έχουν στη διάθεσή τους οι “μνηστήρες” του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν για να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προτάσεις, όπως ενημερώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την PwC, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης του νοσοκομείου για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς. Η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα, 23 Ιουλίου, όμως η νέα προθεσμία είναι για τις 3 Αυγούστου.

    Αν και ήδη έχουν σχηματιστεί κάποιες ισχυρές συμμαχίες ελληνικών ομίλων με διεθνή funds και εταιρείες real estate, εκτιμάται πως σε αυτές τις επιπλέον δέκα ημέρες μπορεί να δούμε μία αλλαγή σκηνικού, με νέους “παίκτες” να μπαίνουν ενεργά στη διεκδίκηση της… πολύφερνης νύφης που είναι το Ερρίκος Ντυνάν, ειδικά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστών προσφορών για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις κτιριακές υποδομές του Ερρίκος Ντυνάν. Πρόκειται άλλωστε για ένα ακίνητο-”φιλέτο”, λόγω της τοποθεσίας του, ενώ και οι υποδομές του είναι υποδειγματικές για νοσοκομείο, αν και για κάθε υποψήφιο επενδυτή αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού όχι μόνο το κόστος εξαγοράς του, αλλά και το μελλοντικό κόστος αναβάθμισης του εξοπλισμού του και επενδύσεων για να επιστρέψει στην κερδοφορία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι επενδυτές που έχουν υπογράψει τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας στο πλαισιο του διαγωνισμού είναι συνολικά 23, και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μεγάλοι Έλληνες “παίκτες”, όπως ο όμιλος Αποστολόπουλου του Ιατρικού Αθηνών (εικάζεται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστό fund), η Ευρωκλινική (επίσης σε συνεργασία με fund), το Ιασώ και η Βιοϊατρική. Το Ερρίκος Ντυνάν διεκδικεί επίσης και το fund CVC Capital Partners, που ήδη έχει εξαγοράσει το Υγεία, το Metropolitan και το Iaso General, καθώς και η Farallon Capital Management, στην οποία ανήκουν πλέον τα δάνεια της Euromedica. Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι εξάλλου και ένα fund από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Όσο για το σενάριο της κρατικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν και της ένταξής του στο ΕΣΥ, το οποίο περιλαμβάνει την εξαγορά του νοσοκομείου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και κατόπιν τη δωρεά του στο Δημόσιο, είναι ένα σενάριο πιθανό, αλλά όχι μεταξύ των επικρατέστερων, και το πιθανότερο είναι ότι το νοσοκομείο θα καταλήξει τελικά σε χέρια ιδιωτών, δίνοντας μία νέα τροπή στη “μάχη” που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.

    Αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσα μπορούν να αλλάξουν σε αυτές τις δέκα μέρες που απομένουν, τι συμμαχίες μπορούν να σχηματιστούν και, τελικά, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν περισσότερο το Ερρίκος Ντυνάν να γίνει δικό τους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες καταβολής για όλα τα Ταμεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Η έκπτωση συνέπειας δεν καταργείται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο “μυαλό”του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση: Έρχεται άνοιγμα λογαριασμών για τους εμπλεκομένους των Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ