• Business

    ΕΡΓΟΣΕ : Να καταβάλει 4,2 εκατ. ευρώ ζητά η GD Infrastrutture


    Την καταβολή 4,2 εκατ. ευρώ ζητεί από την ΕΡΓΟΣΕ η διοίκηση της τεχνικής εταιρείας GD Infrastrutture η οποία εκτελεί την εργολαβία κατασκευής έργων υποδομής στο σιδηροδρομικό τμήμα Ψαθόπυργος – Ρίο.

    Σε επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ η ιταλική εταιρεία υποστηρίζει πως «επανερχόμεθα για πολλοστή φορά τονίζοντας τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, την αναγκαιότητα έγκρισης του 2ου ΑΠΕ του έργου και της άμεσης πληρωμής των οφειλομένων εκτελεσμένων και εγκεκριμένων εργασιών ύψους περίπου 4,2 εκατ. ευρώ».

    Οπως υποστηρίζει η διοίκηση της GD Infrastrutture «με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατόν να εξοφληθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση οι οφειλές που δημιούργησε εξ αυτού του λόγου η εταιρεία μας στο προσωπικό της, καθώς και στους προμηθευτές και υπεργολάβους της, γεγονός που πλέον είναι απολύτως αναγκαίο δεδομένων των συνθηκών, καθώς οι ανάγκες όλων των εμπλεκομένων έχουν μεγεθυνθεί».

    Κατά την ιταλική εταιρεία, που συνεργάζεται με τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, «το νέο αυτό αίτημά μας αποτελεί και αίτημα όλων αυτών των συνεργατών μας που αναμένουν υπομονετικά τόσο καιρό την εκ μέρους σας λήψη απόφασης και τήρηση των συμβατικών σας υποχρεώσεων…».

    Υπενθυμίζεται πως η ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε διαμάχη, που έχει λάβει και δικαστική τροπή, με το υπουργείο Υποδομών για εργολαβίες του άξονα Πάτρα – Πύργου σε μία από τις οποίες κυρήχθηκε προ ημερών έκπτωτη.



    ΣΧΟΛΙΑ