• Business

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Και ποινικές ευθύνες εκτός από βαριά πρόστιμα σε Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Αντιμέτωποι και με ποινικά αδικήματα είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης, προς τους οποίους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε σήμερα χρηματικά πρόστιμα 15 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 20,34 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν για τον πλαστογραφημένο ισολογισμό της Folli Follie που αφορούσε τη χρήση του 2016.

    Η εποπτική αρχή της Κεφαλαιαγοράς πέραν των διοικητικού χαρακτήρα προστίμων που αφορούν τη χειραγώγηση της αγοράς αποφάσισε να υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Και τούτο γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στάθηκε στα δύο μεγάλα placement μετοχών που είχαν κάνει ο πατήρ και υιός Κουτσολιούτσος αμέσως μετά την γνωστοποίηση του ισολογισμού του 2016, ο οποίος έχει αποδειχθεί πλέον πλασματικός. Από το placement αυτό ο μεν Δημήτρης Κουτσολιούτσος που κατείχε τη θέση του προέδρου των Folli Follie αποκόμισε 23 εκατ. ευρώ ενώ ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που ήταν τότε Διευθύνων Σύμβουλος έλαβε 3,8 εκατ. ευρώ περίπου.

    Όπως ανακοινώθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή της συνεδρίαση έριξε καμπάνες στα ακόλουθα πρόσωπα:

    Στον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο του Γεωργίου, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. πρόστιμο 10.000.000 ευρώ.

    Στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο του Δημητρίου, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας και νυν μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας πρόστιμο 5.000.000 ευρώ.

    Στον κ. Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της Εταιρίας στην Ασία πρόστιμο 4.500.000 ευρώ.

    Στην κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. πρόστιμο 120.000 ευρώ.

    Στoν κ. Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή της Εταιρίας πρόστιμο 120.000 ευρώ.

    Στην εταιρία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Στην κα Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Στον κ. Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Στον κ. Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Στον κ. Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Στον κ. Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Επ’  αυτών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει ότι για την επιμέτρηση του προστίμου που επιβλήθηκε στον Δημήτρη και τον Γιώργο Κουτσολιούτσο λήφθηκε υπόψη και το κέρδος που αποκόμισαν από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί μετοχών της Εταιρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αναστάσιος Φράγκου (CEO Folli Follie): «Δεν θέλω να πάω φυλακή για κανέναν Κουτσολιούτσο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα «τσικνίζει» τους Κουτσολιούτσους με νέα πρόστιμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

     



    ΣΧΟΛΙΑ