• Business

    Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Σαρρηγεωργίου: το μεγάλο μυστικό του αφεντικού της ασφαλιστικής Eurolife

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Επικεφαλής Eurolife


    Επεκτατικές τάσεις στην εγχώρια ασφαλιστική εταιρεία δείχνει ο Prem Watsa μέσω του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, ο οποίος δεν κρύβει ότι στόχος της Eurolife είναι η ανάπτυξη και μέσω εξαγορών. Σύμφωνα με την πληροφορίες του mononews, πρώτος στόχος της Eurolife, μιας από τις 25 ασφαλιστικές που έχει στην ομπρέλα της η Fairfax, είναι η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη της χώρας και η έτοιμη για πωλητήριο ελέω σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας.

    Ο Ομιλος της Εθνικής επιδιώκει να κρατήσει καθυστερήσεις όσο αφορά την πώληση της ασφαλιστικής της αλλά σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης την υποχρεώνει να προχωρήσει σε αποεπένδυση.

    Σε αυτή τη διαδικασία η Eurolife με τον ισχυρό μέτοχο που επενδύει στην ασφαλιστική αγορά παγκοσμίως κοιτάζει σοβαρά όλες τις ευκαιρίες.

    Σταθερά επεκτατική η Fairfax μόλις απέκτησε μονάδες της AIG στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη και ο Prem Watsa όχι μόνο επενδύει σε ασφαλιστικές αλλά δεν τις πουλάει, σε αντίθεση με άλλες επενδύσεις της Fairfax.

    Prem Watsa
    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

    O Όμιλος Fairfax επένδυσε στη Eurolife ERB, υλοποιώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα σε book value πληρώνοντας τίμημα 360 εκατ. ευρώ.

    Η επένδυση αφορά τη μεταβίβαση του 80% των μετοχών του Ομίλου Eurolife ERB από την Eurobank στον Όμιλο Fairfax Financial Holdings Ltd. και την εταιρεία διαχείρισης συντάξεων OMERS Administration Corporation.

    Ο  μέτοχος είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στον χώρο των ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, με πάνω από 25 εταιρείες στη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία. Είναι ενδεικτικό ότι οι ασφάλειες αποτελούν τις μακροβιότερες επενδύσεις της Fairfax ιστορικά – κάτι που ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία του ομίλου, να αποτελεί έναν στρατηγικό επενδυτή με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Εχει τα λεφτά 

    Η Eurolife θα έχει φέτος την καλύτερη χρονιά από πλευράς κερδοφορίας και θα διατηρήσει ηγετική θέση στον κλάδο ζωής.

    Στο σύνολο του 2016, αναμένει κύκλο εργασιών της τάξης των 450 εκ.ευρώ, έναντι 308 εκ.ευρώ το 2015 και ιστορικό υψηλό στην κερδοφορία της.

    Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου έχοντας ελευθερία διοίκησης από τη Fairfax βάζει στο μικροσκόπιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προς εξαγορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό- ήδη η Eurolife έχει παρουσία στη Ρουμανία – με γνώμονα το κρίσιμο μέγεθος, τη συμπληρωματικότητα των εργασιών, την συμβολή στην αποδοτικότητα, αλλά και το τίμημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές χάνουν τα πλοία τους. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Justin Bieber: Δείτε την εντυπωσιακή έπαυλη που νοικιάζει στο Λονδίνο για 108.000 το μήνα! (video)

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Εντυπωσιακή μεταμόρφωση!H Fraport παρουσιάζει το νέο ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ