• Business

    Επιφυλακτικότητα στο ΧΑ. Ανδρέας Κανελλόπουλος και Ευάγγελος Μυτιληναίος οι κερδισμένοι.

    Ευάγγελος Μυτιληναίος ΜΕΤΚΑ Όμιλος Μυτιληναίου

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλής Μυτιληναίος


    Στάση αναμονής και διστακτικότητα στην ανάληψη ρίσκου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης συνεδρίασης του Ιουνίου, γεγονός που αποτυπώθηκε στη  σημαντική υποχώρηση του ημερήσιου τζίρου. Ο γενικός δείκτης για μία ακόμη ημέρα δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις 650 μονάδες, ενώ παρά την αρχική προσπάθεια να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, οι πωλητές επικράτησαν οδηγώντας τις περισσότερες μετοχές στο “κόκκινο”.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και οι τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν προβληματίζουν την αγορά.

    O γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,29% στις 645,10 μονάδες, ενώ κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 640,86 μονάδες και υψηλότερη στις 653,89 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών συρρικνώθηκε σημαντικά σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση και ανήλθε στα 75,1 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,46%, στις 178,73 μονάδες, ενώ πτώση 1% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 771,09 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,87% στις 54,44 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση έφτασε να κερδίζει ποσοστό άνω του 2,5%.

    Με βάση  τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  ο Ανδρέας Κανελλόπουλος της Τιτάν, ο Γιώργος Γεράρδος της Πλαίσιο και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας.  Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκαν ο John Paulson μέτοχος των Alpha και Πειραιώς, ο Δημ. Κουτσολιούτσος της FF Group και ο Θ. Βασιλάκης της Aegean.

    Σε αρνητικό έδαφος τερμάτισαν οι τραπεζικοί τίτλοι. Η Εθνική υποχώρησε κατά 1,05%, μικρή πτώση κατά 0,37% κατέγραψε η Πειραιώς, η Alpha Bank έχασε ποσοστό 1,23%, ενώ η Eurobank τερμάτισε με απώλειες 0,51%, αν και ενδοσυνεδριακά έφτασε να σημειώνει κέρδη 3,03%.

    Απώλειες άνω του 3% κατέγραψαν οι μετοχές Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και Ελλάκτωρ, ενώ η ΕΥΔΑΠ υποχώρησε κατά 2,03%. Πτώση 1,3% σημείωσε η Βιοχάλκο, λιγότερες απώλειες για Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

    Ξεχώρισαν η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη 4,76% και ο Μυτιληναίος με άνοδο 4%, ενώ οριακά κέρδη κατέγραψαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Μότορ Όιλ.

    Από τις μετοχές του Mid Cap, τις περισσότερες πιέσεις δέχθηκαν η Ευρωπαϊκή Πίστη με πτώση 6,70% και ο Δρομέας με απώλειες 5,59%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/h-alpha-bank-anevazi-tachitita-stin-machi-ton-kokkinon-danion/49956



    ΣΧΟΛΙΑ