• Οικονομία

    Επίδομα παιδιού: Μέχρι τις 26 Μαρτίου οι αιτήσεις για την α’ δόση

    επιδομα παιδιου


    Μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, 26 Μαρτίου, θα έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις Α21, για να ενταχθούν στη λίστα με τους δικαιούχους της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού.

    Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει στις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβληθούν νέες αιτήσεις για λίγα 24άωρα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να πραγματοποιηθεί η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

    Εξυπακούεται πως όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς το έντυπο Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

    Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου. Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

    Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι εισφορές θα πληρώσουν όσοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης



    ΣΧΟΛΙΑ