• Business

    Έπεσαν οι υπογραφές για την εξυγίανση των ΕΛΤΑ-Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Υπερταμείου κατά ‎€100 εκατ.

    • NewsRoom
    ΕΛΤΑ

    Φωτογραφία αρχείου


    Την κρίσιμη υπογραφή για την εξυγίανση των ΕΛΤΑ έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας.

    Άρχισε η υλοποίηση του σχεδίου για την διάσωση του προβληματικού οργανισμού στο οποίο είχαν συμφωνήσει η κυβέρνηση και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ). Σύμφωνα με πληροφορίες εγκρίθηκε και τυπικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Υπερταμείου κατά 100 εκατ. ευρώ.

    Το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο μοναδικός μέτοχος της ΕΕΣΥΠ και με το ποσό αυτό θα χρηματοδοτηθούν τα ΕΛΤΑ τις επόμενες εβδομάδες.

    Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο στο παρελθόν δεν πλήρωνε τα ΕΛΤΑ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κράτος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο έλλειμμα. Βέβαια πέραν από την ασυνέπεια του δημοσίου, διαπιστώθηκαν και πολλά άλλες πηγές κακής διαχείρισης στα ΕΛΤΑ.

    Το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση και το Υπερταμείο που είναι ο μέτοχος των ΕΛΤΑ προβλέπει να τοποθετηθούν νέα κεφάλαια αλλά ταυτόχρονα η Διοίκηση των ΕΛΤΑ θα υλοποιήσει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ώστε ο μεγάλος οργανισμός να λειτουργεί στο μέλλον κερδοφόρα. Ανάμεσα στα μέτρα που προωθούνται είναι και ένα ευρύ πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου του προσωπικού καθώς το κόστος μισθοδοσίας των ΕΛΤΑ ξεπερνούσε τα έσοδα του Οργανισμού!

    Διαβάστε επίσης:

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο και οι τροπολογίες για ΕΛΤΑ και διατίμηση των τεστ

    Πιερρακάκης: Ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ

    Αρχίζει η υλοποίηση του προγράμματος μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ



    ΣΧΟΛΙΑ