• Business

    Επενδυτής-μυστήριο βάζει 5 εκατομμύρια δολάρια στη Seanergy του Β. Ρέστη

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Enterprises Shipping & Trading (EST)


    Κατακόρυφη αύξηση 15% κατέγραψε την Παρασκευή η αξία της μετοχής της Seanergy Maritime της οικογένειας Ρέστη, αφότου έγινε γνωστό ότι η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία πούλησε μετοχές αξίας 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε θεσμικό επενδυτή (η ταυτότητα του οποίου παραμένει μυστήριο).

    Ο μυστηριώδης θεσμικός επενδυτής απέκτησε 1,18 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας στα 4,15 δολάρια την καθεμιά, ενώ ήδη λίγο αργότερα η μετοχή της Seanergy Maritime στον Nasdaq είχε εκτοξευθεί κοντά στα 5,15 δολάρια.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αξιοποιήσει τη νέα ρευστότητα που απέκτησε για «γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς».

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.
    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy Maritime Holdings Corp.

    Παράλληλα, η Seanergy Maritime ενημέρωσε την Παρασκευή την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ότι η Jelco Delta Holding της οικογένειας Ρέστη αύξησε την πιστωτική γραμμή σε ένα μετατρέψιμο γραμμάτιο κατά 21,2 εκατομμύρια δολάρια σε τρία βήματα, αρχής γενομένης στις 21 Απριλίου.

    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία έχει συμφωνήσει με αρκετές τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της, με τα χρέη της να φτάνουν τα 177 εκατομμύρια δολάρια (έναντι περιουσιακών στοιχείων αξίας 203 εκατομμυρίων δολαρίων). Βάσει μίας συμφωνίας με την HSH Nordbank, η Seanergy παρατείνει την καταβολή μίας προπληρωμής ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2018 (από τις 31 Δεκεμβρίου 2016 που ήταν η αρχική προθεσμία). H Seanergy καλείται να προπληρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια από το χρέος της αν ολοκληρώσει μία προσφορά μετοχών άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Παράλληλα, μία συμφωνία με την UniCredit προβλέπει την επιμήκυνση της εφαρμογής σημαντικών όρων της δανειακής σύμβασης ως τις 30 Ιουνίου του 2017, ενώ η Alpha Bank επίσης συμφώνησε να μειώσει τις τέσσερις επόμενες δόσεις κατά συνολικά 600.000 δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Seanergy κατέγραψε διεύρυνση ζημιών στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ζημιές 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι ζημιών 1,009 εκατομμυρίων δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 7 εκ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/germanos-ikonomologos-protini-kratikopiisi-tis-deutsche-bank-se-periptosi-anagkis/66267



    ΣΧΟΛΙΑ