• Business

    Επενδυτικό ενδιαφέρον της Total για την ελληνική αγορά ενέργειας


    Για το επενδυτικό ενδιαφέρον της Total για την ελληνική αγορά ενέργειας πέραν του τμήματος πώλησης λιπαντικών που διαθέτει, μίλησε από το βήμα του Economist ο αντιπρόεδρος Κασπίας και νότιας Ευρώπης της Total Exploration & Production, Bernard Clement.

    Ο Clement προανήγγειλε νέες εταιρικές συνεργασίες στην Ελλάδα μέσω των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison και έδωσε έμφαση στα έργα εξόρυξης, σημειώνοντας ότι τα project ξεκινούν με τον προσδιορισμό της δυναμικότητας μιας περιοχής και μετά προσδιορίζονται τα σημεία εξόρυξης ενώ στη συνέχεια γίνεται η έρευνα. Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί 3-4 χρόνια τουλάχιστον.

    «Είμαστε σε φάση διερεύνησης με τους εταίρους μας. Χρειαζόμαστε τεχνογνωσία. Με την τεχνογνωσία της Edison και των ΕΛΠΕ σε συνδυασμό και με την εμπειρία της Τotal δημιουργούμε μια πολύ δυνατή ομάδα…» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι η Total δραστηριοποιείται και στην Αίγυπτο, στο Λίβανο, στην Αλγερία κ.α..

    O κ. Clement τόνισε επίσης ότι η εταιρεία σε αυτές τις αγορές διασφαλίζει υψηλά περιβαλλοντικά standards και κατέληξε ότι τα σχέδια υπεράκτιας εξόρυξης αερίου είναι σημαντικά, παρόλα αυτά χρειάζονται fast track ενέργειες υποστηριζόμενες από τις τοπικές κοινωνίες και κυβερνήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΕΛΠΕ και ΟΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Elpedison: Νέος CEO ο Νικόλαος Ζαχαριάδης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο-παρέμβαση: Αυτές οι εταιρείες είναι οι BIG FOUR στο ρεύμα (ΔΕΗ, PROTERGIA , ΗΡΩΝ, ELPEDISON)



    ΣΧΟΛΙΑ