• Business

    Επενδύσεις 500 εκ. στη Sani από την Oaktree;

    Σταύρος Ανδρεάδης . Επικεφαλής SANI


    Το εντυπωσιακό ποσό τω 500 εκ. ευρώ φαίνεται πως τοποθετεί στο ξενοδοχειακό όμιλο Sani το fund Oaktree. O υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης τόνισε ότι  σε ξενοδοχειακή εταιρεία τη Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές με 500 εκατ. ευρώ. «Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν τοποθετηθεί επενδυτικά κεφάλαια σε υπάρχουσες, λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες», προσέθεσε.

    Σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο δήλωσε ότι ήδη έχει γίνει διαβούλευση με 150 φορείς και «θα είναι πολύ απλός, αντιγραφειοκρατικός, θα δίνει σταθερό φορολογικό καθεστώς στις επιχειρήσεις για 7 χρόνια».

    Γιώργος Σταθάκης. Ετών 55. Υπουργός Σύριζα
    Γιώργος Σταθάκης. Ετών 55. Υπουργός Σύριζα

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η συμφωνία συνένωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Σάνη Α.Ε. και Ikos Α.Ε., συμφερόντων των αδελφών Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη και του ισχυρού επενδυτικού fund Oaktree. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βασικοί μέτοχοι του νέου ομίλου είναι οι Σταύρος και Ανδρέας Α. Ανδρεάδηςκαι επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται το fund Oaktree Capital Management L.P. Στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζονται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

    Sani και Ikos σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε ορίζοντα πενταετίας, με την πρόσθετη προσδοκία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος εν γένει. Ήδη υλοποιούνται ήδη επεκτάσεις και αναβαθμίσεις στις μονάδες Sani Asterias, Sani Club, Sani Marina, Ikos Oceania και Ikos Olivia.

    Στα επενδυτικά σχέδια του ομίλου είναι η ανάπτυξη 7-10 μονάδων Ikos στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή σε ορίζοντα πενταετίας. Τα Ikos θα αναπτυχθούν εκτός Χαλκιδικής με την επόμενη μονάδα να γίνεται σε κάποιο νησί.



    ΣΧΟΛΙΑ