• Business

    Επαγγελματικό Επιμελητήριο: Δωρεά 50.000€ προς το Καστελόριζο

    • NewsRoom
    Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

    Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γ.Χατζηθεοδοσίου


    Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Καστελόριζο, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 προκειμένου να προχωρήσει στη δωρεά εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

    Παράλληλα, ξεκινά ευρύτερη συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, έτσι ώστε με συντονισμένες δράσεις και συνέργειες να τονωθεί η επιχειρηματική κοινότητα και η τοπική οικονομία.

    Στην ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπογραμμίζεται ότι: «Στόχος η έμπρακτη στήριξη των κατοίκων του ακριτικού νησιού οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι δεν βίωσαν μόνο τους κινδύνους και τις οικονομικές συνέπειες από την έξαρση της πανδημίας αλλά την έντονη τουρκική προκλητικότητα που επηρέασε αρνητικά και την τουριστική κίνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Καστελόριζο θα προχωρήσει στη δωρεά πολύτιμου εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού προς το περιφερειακό ιατρείο, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της υγείας των κατοίκων σε μία κρίσιμη περίοδο λόγω και της έξαρσης του κορονοϊού».

    Στον εξοπλισμό που θα δωρίσει το Επιμελητήριο περιλαμβάνεται φορητός αναπνευστήρας διακομιδής αλλά και τεχνολογικός και άλλος εξοπλισμός για την αναβάθμιση του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως laptop (για μάθημα Πληροφορικής), εκτυπωτής 3D, laser πολυμηχάνημα. «Είναι κοινά παραδεκτό ότι στηρίζοντας τους μαθητές της χώρας -ειδικά των ακριτικών περιοχών- βάζεις υποθήκη για ένα καλύτερο μέλλον καθώς από τη μαθητική νεολαία θα βγουν αύριο οι νέοι επιστήμονες αλλά και επιχειρηματίες. Οπότε είναι προτεραιότητα για το Ε.Ε.Α. η παροχή περισσότερων εφοδίων προς τη νέα γενιά», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Το συνολικό ύψος της δωρεάς ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, ενώ εκτός από τα είδη που θα δοθούν κατά το διήμερο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου στο Καστελόριζο, θα υπάρξουν συζητήσεις με τους φορείς του νησιού ώστε τυχόν ελλείψεις να καλυφθούν στο άμεσο μέλλον.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ