• Business

    Επανάσταση στους αιθέρες: Εταιρεία λανσάρει για πρώτη φορά πτήσεις… on demand

    • NewsRoom


    Αν η Uber υποτίθεται ότι έφερε την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε επί γης, μία άλλη εταιρεία έρχεται να κάνει το ίδιο στον… αέρα, ανοίγοντας μια εντελώς νέα αγορά, αυτή των «on demand» πτήσεων.

    O CEO της βρετανικής εταιρείας Waves, Nick Magliocchetti, εμπνεύστηκε την ιδέα όταν μετακόμισε στο νησιωτικό σύμπλεγμα Γκέρνσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης και συνειδητοποίησε πόσο δύσκολες ήταν οι μετακινήσεις από το ένα νησί στο άλλο.

    Συγκεκριμένα, όπως λέγεται, το κόστος μετάβασης αεροπορικώς από το ένα νησί στο άλλο στη συγκεκριμένη περιοχή, δίπλα ουσιαστικά στις νορμανδικές ακτές, εκτιμάται ότι είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιείται σε σταθερή βάση μόνο ένας αερομεταφορέας.

    Αυτό έκανε τον Magliocchetti να ιδρύσει τη Waves ως μια on demand υπηρεσία αεροταξί τόσο για επιβάτες όσο και εμπορεύματα, λανσάροντας τις πρώτες πτήσεις με Cessna Caravans.

    Η εταιρεία ξεκινά πτήσεις αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των νησιών της Μάγχης, ενώ στα σχέδιά της είναι να επεκταθεί μέσα στο 2018 τόσο στη βόρεια Ευρώπη όσο και στη νότια Αγγλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς η Ελλάδα «αγκάλιασε» τον Ριμπολόβλεφ: Tο MonacoGate, o Da Vinci και ο Σκορπιός. Μια ιστορία μυστηρίου, πλούτου και ίντριγκας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τζεφ Μπέζος μόλις έγινε ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων!



    ΣΧΟΛΙΑ