• Business

    Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η ενδελεχής έρευνα στην Ελλάκτωρ

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο Αθηνών


    «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάκτωρ, με την κλήση μετόχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παροχή εξηγήσεων σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της μετοχής και πιθανή τήρηση εναρμονισμένων πρακτικών κατά την αγορά μετοχών (όπως διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο), αναδεικνύει την άκρως προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο μετοχολόγιο της εισηγμένης εταιρείας τα τελευταία έτη» αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών.

    Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στο παρελθόν, κατά την συμμετοχή της στην ΓΣ της 27/01/2021 είχε απευθύνει ερώτημα προς την τότε διοίκηση αλλά και την REGGEBORGH ζητώντας να ενημερωθούν oι μέτοχοι για την κατεύθυνση που σκόπευε να οδηγήσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ολλανδική εταιρεία.

    «Έκτοτε παρακολουθούμε έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ της διοίκησης και πλευράς μετόχων που ζητούν παροχή στοιχείων ή συμμετοχή στις ΓΣ και τους την αρνούνται , ενώ παράλληλα η θέση της εταιρίας στον πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό κλάδο των Τεχνικών έργων δεν έχει βελτιωθεί όπως σχεδίαζε. Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της Ελλάκτωρ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες , είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της Ε.Κ. και εξυγίανσης της Ελληνικής Χρηματαγοράς και η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες της Ε.Κ. που μόνο θετικό πρόσημο δίνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο» επισημαίνει η ανακοίνωση.

    «Δηλώνει επίσης ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε κατάθεση ομαδικής αγωγής , εκ μέρους μελών μας -μετόχων της εταιρείας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χειραγώγηση της μετοχής και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών που επηρέασαν την τιμή της μετοχής» συμπληρώνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως «χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ».

    Διαβάστε επίσης

    Ελλάκτωρ: Με συμμαχίες στα μεγάλα projects, Αττική Οδός, Γούρνες, Smart Park και πλωτά αιολικά – Τι θα γίνει με νέα αύξηση κεφαλαίου και ομολογιακό



    ΣΧΟΛΙΑ