• Ενέργεια

    Westbeck Capital: Το πετρέλαιο μπορεί να ξεπεράσει τα 200 δολάρια

    • Bloomberg
    δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου

    δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου


    Το ενδεχόμενο περιορισμών στις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 200 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με την Westbeck Capital Management.

    Το hedge fund με έδρα το Λονδίνο συγκαταλέγεται σε ένα σύνολο funds που εστιάζουν στα εμπορεύματα ποντάροντας σε ένα εκτεταμένο ράλι της τιμής του αργού πετρελαίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι μια πιθανή πυρηνική συμφωνία του Ιράν ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή της Τεχεράνης στις διεθνείς αγορές.

    Σε μια επιστολή προς τους επενδυτές, η Westbeck επισήμανε ότι μια διαρκής αδυναμία στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε συνδυασμό με την καταστροφή της ζήτησης πιθανότατα θα οδηγήσει τις τιμές στο εύρος των 150 έως 175 δολαρίων, ενώ θα μπορούσαν να ξεπεράσουν και τα 200 δολάρια – τιμή σχεδόν διπλάσια από την τρέχουσα.

    Παράλληλα ανέφερε ότι η άνοδος αυτή με τη σειρά της πιθανόν να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτη άνοδο του πληθωρισμού, αναγκάζοντας ενδεχομένως την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να φρενάρει τις αυξήσεις επιτοκίων.

    «Οι αγορές πετρελαίου και μετοχών δεν προεξοφλούν ένα τέτοιο σενάριο, παρόλο που, κατά την άποψή μας, οι πιθανότητες είναι υψηλές», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της.

    Εκπρόσωπος της Westbeck, την οποία διαχειρίζονται οι Jean-Louis Le Mee και William Smith, επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της επιστολής.

    Το Westbeck Energy Opportunity Fund εκτιμάται ότι ενισχύθηκε κατά 3,8% τον Φεβρουάριο και 5,4% μέχρι στιγμής τον Μάρτιο, αυξάνοντας τα φετινά κέρδη στο 17,4%. Η εταιρεία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 380 εκατομμυρίων δολαρίων.

     

    Commodity prices have surged since Russian invasion of Ukraine
    Οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

    Σε περίπτωση ύφεσης που προκαλείται από την άνοδο των τιμών του αργού, η Westbeck είπε ότι το πετρέλαιο μοιάζει με την καλύτερη επένδυση σε σχέση με τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου, σύμφωνα με τα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008. Αναφορικά με τις μετοχές, η εταιρεία προτιμά αυτές του κλάδου εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου.

    Ο δείκτης Bloomberg Commodity Spot Index, ο οποίος παρακολουθεί τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ενέργειας, των μετάλλων και των καλλιεργειών, έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σοκ στην αγορά εμπορευμάτων: Εκτοξεύονται και πάλι πετρέλαιο, σιτηρά και βασικά μέταλλα



    ΣΧΟΛΙΑ