• Ενέργεια

    Volterra (Αβαξ): Έκλεισε το deal με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες

    Χρήστος Ιωάννου, ΑΒΑΞ

    Ο Χρήστος Ιωάννου, Πρόεδρος & Εκτελεστικός Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ


    Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόκτηση των έργων ΑΠΕ της Volterra, θυγατρικής του ομίλου ΑΒΑΞ, από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

    H ΔΕΗΑΝ θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της συνολικά 112 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Volterra διατηρήσει προς το παρόν, τον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

    Οι ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Volterra έχουν δεσμούς από το 2019, όταν η πρώτη εξαγόρασε το 45% των αιολικών της δεύτερης στη Βοιωτία (54 MW) και στην Αιτωλοακαρνανία (16 MW).

    Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών φαίνεται να έχει κλείσει στα βασικά της σημεία και να απομένουν λεπτομέρειες για την υπογραφή της, η οποία πιθανότατα να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας.

    H πώληση της εταιρείας θα εξοικονομήσει κεφάλαια αναγκαία για άλλες δραστηριότητες, όπως η κάλυψη της ίδιας συμμετοχής σε έργα παραχώρησης και ΣΔΙΤ, τομείς στους οποίους επιθυμεί να επικεντρωθεί η διοίκηση του ομίλου Αβαξ.

    Ταυτόχρονα, όπως είχε αναφέρει πρόσφατα  η διοίκηση της Αβαξ, ένας ακόμα λόγος που καθιστά την πώληση της Volterra ελκυστική είναι το γεγονός ότι οι σημερινές αποτιμήσεις σε εν λειτουργία έργα ΑΠΕ είναι ιδιαίτερα υψηλές, κάτι που μεταφράζεται και σε περισσότερα έσοδα.

    Ετσι, «η αποεπένδυση θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τα κεφάλαια που θα προκύψουν σε νέα έργα ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης».

    Υπενθυμίζεται ότι η Volterra κατέχει μερίδιο λιανικής που κυμαίνεται μεταξύ 2% και 3%, ενώ διαθέτει και εν λειτουργία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 73 MW, 36 MW προς κατασκευή και 150 MW υπό ανάπτυξη.

    Διαβάστε επίσης

    Η Volterra, η ΑΒΑΞ και οι ζημιές των 3, τι ψάχνει η Αρχή για το ξέπλυμα στον Ιβάν, οι αναδασώσεις του Γιάννη Μυτιληναίου και δυο hot κουΐζ



    ΣΧΟΛΙΑ