• Ενέργεια

    Βιοχάλκο: PPA με ΔΕΗ με προμηθευτή τον ΗΡΩΝ

    • NewsRoom
    Γιάννης Στασινόπουλος

    Γιάννης Στασινόπουλος


    Με τον όμιλο Βιοχάλκο υπεγράφη το πρώτο πράσινο δεκαετές διμερές συμβόλαιο της ΔΕΗ. Μέσω αυτού, ο όμιλος Βιοχάλκο θα προμηθεύεται για 2 χρόνια συμβατική ενέργεια και τα επόμενα 8 πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από τη ΔΕΗ.

    Ταυτόχρονα, η Βιοχάλκο υπέγραψε συμφωνία με την ΗΡΩΝ για την προμήθεια ενέργειας, καθώς στόχος της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μειώσει το χαρτοφυλάκιο των πελατών της στην υψηλή τάση. Αυτό σημαίνει πως η πράσινη ενέργεια που θα παράγεται από τη ΔΕΗ Παραγωγή θα διοχετεύεται προς τη Βιοχάλκο μέσω του Ήρωνα, ως τρίτου προμηθευτή.

    Η Βιοχάλκο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βιομηχανικός καταναλωτής στην υψηλή τάση και πλέον το μερίδιο της ΔΕΗ θα υποχωρήσει σημαντικά ενώ το μερίδιο αγοράς του Ήρωνα στην υψηλή τάση αναμένεται να εκτιναχθεί.

    Η συνολική ποσότητα ενέργειας που θα προμηθευτεί η Βιοχάλκο μέσω του συμβολαίου είναι 1 εκατ. 200 χιλιάδες μεγαβατώρες ετησίως.  Συνολικά οι ανάγκες της Βιοχάλκο είναι 1,4 εκ. MWh και σύμφωνα με πληροφορίες η βιομηχανία συζητά και με άλλου παραγωγούς ΑΠΕ για να ολοκληρώσει συμφωνίες για διμερή συμβόλαια.

    Διαβάστε επίσης

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΠΛΑΘ

     



    ΣΧΟΛΙΑ