• Ενέργεια

    Τέρνα Ενεργειακή: Μπαράζ επενδύσεων με 2.000 νέες θέσεις εργασίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Πρωτοπόρος στην αιολική ενέργεια το α΄εξάμηνο - Το Top-5

    Γιώργος Περιστέρης, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν στην ελληνική οικονομία οι προγραμματισμένες επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, οι οποίες ξεπερνούν τα 1,7 δισ. ευρώ.

    Όπως προκύπτει από την οικονομική έκθεση του ομίλου που συνοδεύει τα οικονομικά αποτελέσματα, προωθείται η ανάπτυξη νέων αιολικών πάρκων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 700 εκατ. ευρώ σε διάφορες περιοχές της χώρας, δύο σημαντικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση στην Κρήτη και την Αμφιλοχία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 800 εκατ. ευρώ, καθώς και έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, με την σχετική μονάδα για την Περιφέρεια Ηπείρου να είναι ήδη σε λειτουργία και τα έργα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ακολουθούν.

    Οι εγχώριες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα της χώρας είναι καθοριστικές για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, τονίζει ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γιώργος Περιστέρης, καθώς συνοδεύονται από θετική επίδραση στις τοπικές κοινωνίες, την ελληνική οικονομία και την τόνωση της απασχόλησης.

    Ταυτόχρονα, μειώνουν το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για ταχύτερη στροφή στις ΑΠΕ και προστατεύουν το περιβάλλον.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ επιβεβαιώνεται για την στρατηγική του απόφαση να επενδύσει δυναμικά στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχοντας την 31.12.2020 σε λειτουργία 606MW στην Ελλάδα, 510MW στις Η.Π.Α., 102MW στην Πολωνία και 30MW στην Βουλγαρία, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, δημιουργώντας ταυτόχρονα ικανοποιητικά κέρδη προς όφελος των μετόχων του.

    Η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υλοποιηθούν ταυτόχρονα μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ, στην αποθήκευση ενέργειας με χρήση δοκιμασμένων τεχνολογιών αυξημένης εγχώριας προστιθέμενης αξίας όπως η αντλησιοταµίευση, αλλά και σε ηλεκτρικές διασυνδέσεις. Οι τρεις αυτές κατηγορίες αποτελούν ένα ενιαίο και συμπληρωματικό σύνολο, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα επόμενα πέντε χρόνια τα 8 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, αθροίζοντας στο ΑΕΠ 1,5% πρόσθετη ανάπτυξη στη διάρκεια της αντίστοιχης περιόδου και δημιουργώντας τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα, τη δεκαετία του 2030, για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της, καθαρός εξαγωγέας ενέργειας.

    Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προωθεί νέες επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ και σε έργα αποθήκευσης, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Ειδικά για την αποθήκευση ενέργειας, ο κ. Περιστέρης έχει δηλώσει ότι μπορεί να προσφέρει µέσω της τεχνολογίας της αντλησιοταµίευσης μεγάλη προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ της Ελλάδας, αφού η χώρα µας είναι μία από τις πλέον προνομιούχες στην Ευρώπη, από πλευράς τοπογεωγραφίας, για την ανάπτυξή της.

    Οι προοπτικές του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για το έτος 2021 διαγράφονται θετικές, δεδομένου ότι παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η παγκόσμια οικονομία και η Ελλάδα, κατάφερε και αύξησε τα οικονομικά μεγέθη του, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μία ασφαλή επενδυτική επιλογή.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση στα €328,1 εκατ. για τις ενοποιημένες πωλήσεις το 2020 – Στα €194,7 εκατ. τα συνολικά EBITDA

    Τέρνα Ενεργειακή: Στο 6% το ποσοστό του Βαγγέλη Μαρινάκη

    Τέρνα Ενεργειακή: Στο 11,0583% το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη



    ΣΧΟΛΙΑ