ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο συμβούλιο Υπουργών Ενεργείας τη Δευτέρα θα αποφασίσει η Ευρώπη πώς θα πληρώνει στο εξής την Gazprom για το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ενεργείας Κώστας Σκρέκας.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.
Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Μέσα σε ένα μήνα, τόνισε, θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.
«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.
Διαβάστε επίσης:
Φυσικό αέριο: Πώς ξεπερνιέται ο σκόπελος της πληρωμής σε ρούβλια στη Gazprom
Ινδία: Η ONGC δυσκολεύεται λόγω κυρώσεων να μεταφέρει τα 700.000 βαρέλια ρωσικού αργού που αγόρασε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BRABUS ISLAND: Οι υψηλές ταχύτητες επαναπροσδιορίζουν την αρχιτεκτονική των εξαιρετικά πολυτελών ακινήτων
- Big Boss στον ΟΛΘ o Ιβάν Σαββίδης – Ολο το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Αθανάσιου Λιάγκου
- Τα deals της Ευρώπης, τι συμβαίνει με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι καφεδιές και τα πούρα του Ρέστη, ο αεικίνητος «Σερ Τάκης», η πρωτιά της Μαργέλου, ο επώδυνος χωρισμός του 50αρη manager και οι hot business της Μελίνας (Βανδή) Νικολαΐδη
- Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Θα εξάγουμε το μοντέλο της Δυτικής Μακεδονίας
