ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Αθήνα η σύνοδος της ένωσης GO15 με τους μεγαλύτερους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς παγκοσμίως
Την εντατικοποίηση της συνεργασίας τους με σκοπό την κατασκευή υποσταθμού Υψηλής Τάσης (150 kV) στην Τήνο που θα διασφαλίσει μεγαλύτερη ενεργειακή σταθερότητα και επάρκεια στο νησί των Κυκλάδων, ανακοίνωσαν ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Δήμος Τήνου.
Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Δήμαρχο Τήνου Ιωάννη Σιώτο και τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μάργαρη και τον Διευθυντή Νέων Έργων Μεταφοράς κ. Κωνσταντίνο Τσιρέκη.
Το έργο, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2024. Ο ΑΔΜΗΕ έχει λάβει ήδη τη θετική γνωμοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις λοιπές αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2022. Παράλληλα με την κατασκευή του Υποσταθμού, θα κατασκευάζεται και η καλωδιακή γραμμή μήκους 2 χλμ., η οποία θα είναι υπόγεια σε όλο το μήκος της επί του νησιού.
Ο Αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Μάργαρης δήλωσε: “Με μεγάλη μας χαρά ενημερώσαμε με τον Δήμαρχο Τήνου για τις επόμενες ενέργειες υλοποίησης του Υποσταθμού Υψηλής Τάσης, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει στο μελετητικό και αδειοδοτικό τους σκέλος. Ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί ηλεκτρικές διασυνδέσεις σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, με τα πέντε εξ αυτών να έχουν ήδη διασυνδεθεί με το ηπειρωτικό σύστημα. Οι Υποσταθμοί 150 kV είναι κλειστού τύπου (GIS) και ενσωματώνουν state-of-the-art τεχνολογίες με στόχο την ελάχιστη περιβαλλοντική και οπτική όχληση στα σημεία όπου εγκαθίστανται. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο και διαρκή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες όπου υλοποιεί τα έργα του και μεριμνά για τη μέγιστη οπτική εναρμόνιση με το ξεχωριστό κυκλαδίτικο τοπίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Υποσταθμό της Νάξου”.
Ο Δήμαρχος Τήνου Ιωάννης Σιώτος ανέφερε σχετικά: “Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και παραγωγική τηλεδιάσκεψη με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ σχετικά με τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου υποσταθμού του ΑΔΜΗΕ στην Τήνο. Όπως ενημερωθήκαμε, ο Διαχειριστής έχει εντάξει το έργο στο επενδυτικό του πρόγραμμα και έχει διασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους χρηματοδότησης. Αφού ευχαρίστησα τους εκπροσώπους του ΑΔΜΗΕ γι’ αυτή την εξέλιξη, επεσήμανα την ανάγκη η κατασκευή να είναι εναρμονισμένη στο νησιώτικο τοπίο, να αποφευχθεί η ακουστική όχληση και να συνδεθεί με υπόγεια καλώδια. Είναι ξεκάθαρο ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί μια οριστική λύση για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού μας.”
Διαβάστε επίσης
Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Στην τελική ευθεία το έργο διασύνδεσης της Κρήτης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.