ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι super ΕΛΧΑ-ΒΙΟ-Coca Cola, όλη η αλήθεια για Βαρδινογιάννη και ΠΑΟ, οι νέες business Τανισκίδη, η εξομολόγηση του Κυπαρίσση, η εθνική ντροπή στη Βουλή, οι αμαζόνες του Παπασταύρου, το 20 του Πασχάλη Διαμαντίδη και το κάλεσμα της Βαγιωνή
Στη συμφωνία για την πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέσα στο 2018 κατέληξαν οι Θεσμοί και η Κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει market test για την αναζήτηση επενδυτικού ενδιαφέροντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αναπόσπαστο μέρος της συμφωνίας θα είναι και η διασφάλιση θέσεων εργασίας στις μονάδες. Πάντως ο κ. Σταθάκης δεν ξεκαθάρισε για ποιο χρονικό διάστημα θα ισχύει αυτή η δέσμευση.
Όπως υποστήριξε ο κ. Σταθάκης, ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και η διαδικασία της απόσχισης από τη ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.
Στη συνάντηση με τους θεσμούς συζητήθηκε και το θέμα του φυσικού αερίου. Ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα προχωρήσει το σχέδιο, στο οποίο έχουν καταλήξει οι τρεις εταιρείες (ΔΕΠΑ, SHELL και ENI), λαμβάνοντας και την έγκριση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι υπήρξαν συμφωνίες και για άλλα μικρότερα θέματα, αναφέροντας σαν παράδειγμα τις αλλαγές στις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινώς Ωφέλειας, ώστε να εφαρμοστούν κλιμακωτά και να αποφευχθούν οι «τρελές» χρεώσεις του περασμένου έτους στους λογαριασμούς ρεύματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Παπαγιάννης (Novartis): Το 97% των δεδομένων υγείας παραμένει αναξιοποίητο – Το νέο στοίχημα της εταιρείας
- Νίκος Παπαθανάσης στο mononews: Η Ελλάδα δεν θα απολέσει ούτε ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τέλος Μαΐου ξεκινά το νέο «Ανακαινίζω»
- Ο Τσίπρας και το πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης
- Οι ιταλικές φρεγάτες Bergamini, οι γαλλικές FDI, η μάχη για τα νέα υποβρύχια και η προμήθεια μεταγωγικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.