• Ενέργεια

    Προσπάθεια ανάκαμψης του πετρελαίου με το βλέμμα στην Κίνα

    • Bloomberg
    διυλιστήρια πετρελαίου

    διυλιστήρια πετρελαίου


    Μερική ανάκαμψη σημειώνει το πετρέλαιο μετά την πτώση κατά 4% που σημείωσε τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι σταθμίζουν τις προοπτικές ζήτησης στην Κίνα μετά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών για τον κορονοϊό στον οικονομικό κόμβο της Σαγκάης.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate αυξήθηκαν περισσότερο από 2% και διαπραγματεύoνταν πάνω από τα 96 δολάρια το βαρέλι. Η Σαγκάη έχει χαλαρώσει τα lockdown σε ορισμένα συγκροτήματα κατοικιών, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι παρέμειναν περιορισμένοι στα σπίτια τους και οι αρχές έχουν δηλώσει ότι θα επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς εάν αυξηθούν τα κρούσματα. Το πετρέλαιο έχει πλέον χάσει σχεδόν όλα τα κέρδη που κατέγραψε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

    «Αυτό που βλέπουμε τώρα μοιάζει με ένα βραχύβιο ράλι», δήλωσε ο Will Sungchil Yun,  αναλυτής εμπορευμάτων της VI Investment Corp. στη Σεούλ. «Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει η έξαρση του ιού στην ανάπτυξη και τη ζήτηση της χώρας».

    Oil has now given up most of its gains since Russia's invasion of Ukraine
    Το πετρέλαιο έχει χάσει τα περισσότερα από τα κέρδη που κατέγραψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

    Η αγορά πετρελαίου πέρασε μια ταραχώδη περίοδο εμπορικών συναλλαγών από τα τέλη Φεβρουαρίου, που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει στον δεύτερο μήνα του παρά τις προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

    Η εισβολή έχει πυροδοτήσει τον πληθωρισμό και ώθησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, με στόχο να δαμάσουν τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, εν τω μεταξύ, είπε σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η τρέχουσα κρίση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου που προκαλείται από τον πόλεμο της Ρωσίας είναι πέρα ​​από τον έλεγχο του γκρουπ.

    Τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του WTI ενισχύονταν νωρίτερα κατά 2,3%, στα 96,48 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Τα συμβόλαια Ιουνίου του brent σημείωναν άνοδο 2,2%, στα 100,50 δολάρια το βαρέλι στο ICE, μετά από τις απώλειες κατά 4,2% που κατέγραψαν την Δευτέρα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σύσκεψη για κοιτάσματα: Έτοιμος ο Οδικός Χάρτης – ΕΛΠΕ και Energean στο τραπέζι



    ΣΧΟΛΙΑ