• Ενέργεια

    Προς αύξηση κεφαλαίου η Αριάδνη του ΑΔΜΗΕ

    • NewsRoom


    Σε αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να προχωρήσει «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection», ο project promoter του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, του έως τώρα μοναδικού μετόχου της εταιρείας. Στόχος είναι η βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ του έργου, κάτι που είναι προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

    Η απαίτηση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» που ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 200 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε στο πλαίσιο επαφών   με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την οριστικοποίηση του σχήματος χρηματοδότησης του project, που έχει προϋπολογισμό της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

    Ταυτόχρονα σύντομα αναμένεται η προκήρυξη των διεθνών διαγωνισμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής στις αρχές του 2019  καθώς έχουν ωριμάσει οι συζητήσεις με τους βασικούς κατασκευαστές (υποθαλάσσια καλώδια, σταθμοί μετατροπής), οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία.

    Εξάλλου προχωρά και η  στελέχωση της «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection» με προσωπικό υψηλής κατάρτισης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνέχεια της οριστικοποίησης της οργανωτικής δομής της εταιρείας.  Το οργανόγραμμα της «ΑΡΙΑΔΝΗΣ» προβλέπει θέση Γενικού Διευθυντή, Τεχνική Διεύθυνση,  Οικονομικό Τμήμα, Νομικό Τμήμα και Τμήμα Προμηθειών. Την Τεχνική Διεύθυνση αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μίχος που μετακινείται από την υφιστάμενη θέση του Διευθυντή Στρατηγικής και Σχεδιασμού Ανάπτυξης Συστήματος του ΑΔΜΗΕ.

    Μέλος του Δ.Σ. της «ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection» ανακοινώθηκε ο κ. Ιάσων  Ρουσόπουλος, σε αντικατάσταση της κ. Ελένης Ζαρίκου. Κατόπιν τούτου, η σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας διαμορφώνεται ως εξής:

    – Πρόεδρος: Μανούσος Μανουσάκης

    – Αντιπρόεδρος: Xinghua Shi

    – Μέλη: Ιωάννης Μάργαρης, Ιάσων Ρουσόπουλος, Ιωάννης Βρεττός



    ΣΧΟΛΙΑ