ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στην Αγία Πετρούπολη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, με εστίαση στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου.
Σε σχετική της ανακοίνωση η Gazprom αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι η ρωσική εταιρεία εξήγαγε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα το πρώτο εντεκάμηνο του 2021.
Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για περίοδο έντεκα μηνών και είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στην Ελλάδα για το σύνολο του 2020.
Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Ρωσία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθεί και το ελληνικό αίτημα για την αλλαγή της μεθόδου τιμολόγησης του εισαγόμενου φυσικού αερίου, ούτως ώστε να περιοριστεί το ποσοστό που καθορίζεται από τις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου (TTF) και να ενισχυθεί το ποσοστό που καθορίζεται βάσει της τιμής του πετρελαίου (oil indexed).
Διαβάστε επίσης
Κώστας Σκρέκας: Συνάντηση με τον Μίλερ της Gazprom για τις τιμές αερίου
Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν στο Σότσι: Στόχος η αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαρδαλιάς: «Το διαχρονικό “ΟΧΙ” των Ελλήνων μας δείχνει τον δρόμο της ευθύνης, της αξιοπρέπειας και της συλλογικής δύναμης»
- Τασούλας: Η άμυνα του πατρίου εδάφους το ‘40 ένωσε αφάνταστα τους Έλληνες
- Ηλιούπολη: Φωτιά σε καφετέρια – Ξεκίνησε από το πατάρι του καταστήματος
- Θεσσαλονίκη: H ελληνική αμυντική καινοτομία και τα νέα οπλικά συστήματα εντυπωσίασαν στη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου