• Ενέργεια

    Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Σκρέκα με τον πρόεδρο της Gazprom – Μητσοτάκης και Πούτιν θα συζητήσουν το ελληνικό αίτημα για το φυσικό αέριο

    • NewsRoom
    Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Σκρέκα με τον πρόεδρο της Gazprom - Μητσοτάκης και Πούτιν θα συζητήσουν το ελληνικό αίτημα για το φυσικό αέριο

    Αλ. Μίλερ (Gazprom) – Κ. Σκρέκας (ΥΠΕΝ)


    Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στην Αγία Πετρούπολη.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, με εστίαση στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου.

    Σε σχετική της ανακοίνωση η Gazprom αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι η ρωσική εταιρεία εξήγαγε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα το πρώτο εντεκάμηνο του 2021.

    Το ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για περίοδο έντεκα μηνών και είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στην Ελλάδα για το σύνολο του 2020.

    Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Ρωσία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητηθεί και  το ελληνικό αίτημα για την αλλαγή της μεθόδου τιμολόγησης του εισαγόμενου φυσικού αερίου, ούτως ώστε να περιοριστεί το ποσοστό που καθορίζεται από τις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου (TTF) και να ενισχυθεί το ποσοστό που καθορίζεται βάσει της τιμής του πετρελαίου (oil indexed).

    Διαβάστε επίσης

    Κώστας Σκρέκας: Συνάντηση με τον Μίλερ της Gazprom για τις τιμές αερίου

    Συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν στο Σότσι: Στόχος η αναθέρμανση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ