• Ενέργεια

    Πετρέλαιο: Πτώση 0,9% για το αμερικανικό αργό

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    Μία ακόμα ημέρα πτώσης για το πετρέλαιο στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αλλά και των στοιχείων για νέα ύφεση στις ΗΠΑ.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 75 μ.β αλλά και στις δηλώσεις του επικεφαλής Τζερόμ Πάουελ ο οποίος ανέφερε ότι ο ρυθμός των αυξήσεων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία και την εξέλιξη της οικονομίας», ενώ σημείωσε ότι «άλλη μια ασυνήθιστα μεγάλη αύξηση ενδεχομένως να είναι η κατάλληλη προσέγγιση στην επόμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Προειδοποίησε πάντως ότι αν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προβλέψεις, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση κατά 100 μονάδες βάσης.

    Η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός μείωσε τις καταναλωτικές δαπάνες και οι σημαντικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εμπόδισαν τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τη ζήτηση κατοικιών.

    Το ΑΕΠ υποχώρησε με ετήσιο ρυθμό 0,9% μετά από πτώση 1,6% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου την Πέμπτη. Η ατομική κατανάλωση, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας, αυξήθηκε με ρυθμό 1%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

    Τα αποθέματα του αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουλίου σύμφωνα με την υπηρεσία EIA. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 800.000 βαρέλια. Η προσφορά για την βενζίνη μειώθηκε κατά 3,3 εκατ. και 800.000 για τα αποστάγματα

    Στο κλίμα αυτό το αμερικανικό αργό συμβολαίου Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,9% στα 96,42 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΠΕ: Deal 90 εκατ. με Όμιλο Κοπελούζου και Διεθνή Κατασκευαστική για την εξαγορά αιολικών 55,2 MW στη Μάνη Λακωνίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ