• Ενέργεια

    Νέο ρεκόρ στις τιμές του χάλυβα στην Ευρώπη

    • Bloomberg
    επεξεργασία χάλυβα

    επεξεργασία χάλυβα


    Οι ευρωπαϊκές τιμές χάλυβα σκαρφάλωσαν και πάλι σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τις εισαγωγές από τη Ρωσία στο πλαίσιο της επιβολής περισσότερων κυρώσεων. Μία τέτοια εξέλιξη θα περιορίσει περαιτέρω την προσφορά του μετάλλου.

    Οι τιμές αναφοράς για ρολό θερμής έλασης στη Bόρεια Ευρώπη εκτινάχθηκαν κατά 10% στα 1.435 ευρώ (1.583 δολάρια) ο τόνος την Παρασκευή, σύμφωνα με εβδομαδιαία στοιχεία της Kallanish Commodities Ltd. Οι τιμές για ράβδους οπλισμού από χάλυβα ανέβηκαν επίσης σε νέο υψηλό όλων των εποχών.

    Νέα μέτρα που απαγορεύουν την είσοδο τελικών ρωσικών προϊόντων χάλυβα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σύντομα και οι έμποροι έχουν αυξήσει τις τιμές καθώς προετοιμάζονται για μειωμένη προσφορά.

    Η ΕΕ είναι μια βασική αγορά για τις ρωσικές χαλυβουργίες — οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους — και αξιωματούχοι προσπαθούν να πιέσουν περαιτέρω τη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

    European steel prices hit record high on worries about Russian supply
    Οι ευρωπαϊκές τιμές χάλυβα σημείωσαν νέο ρεκόρ λόγω των ανησυχιών για τη ρωσική προσφορά

    Η αγορά αντιμετώπιζε ήδη την απώλεια των εξαγωγών της Ουκρανίας, που συνήθως είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής στην Ευρώπη.

    Το υψηλό ενεργειακό κόστος έχει επίσης διαταράξει τη λειτουργία ορισμένων χαλυβουργείων στην ήπειρο, περιορίζοντας τον εφοδιασμό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πετρέλαιο: Τραβάει την ανηφόρα – Πάνω από τα 111 δολ. το Brent



    ΣΧΟΛΙΑ