Ο Κώστας Σκρέκας

Απαντήσεις αναφορικά με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που ζημίωσαν την επιχείρηση πάνω από 1 δισ. ευρώ, ζητά η Νέα Δημοκρατία με ερώτησή της προς τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή δηλώσεις του Μ. Παναγιωτάκη σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο οποίος άφησε σοβαρές αιχμές κατά υπουργών της κυβέρνησης για τις ζημιές στη ΔΕΗ, κατέθεσε από κοινού με άλλους 19 βουλευτές της ΝΔ σχετική ερώτηση στη Βουλή, και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ σε συνέντευξή του απέδωσε τις αρνητικές οικονομικές επιδόσεις της ΔΕΗ σε  συγκεκριμένες αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες του νυν και του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ζημίωσαν τη ΔΕΗ πάνω από 1 δισ. ευρώ.

» Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, οι έκτακτες δαπάνες της ΔΕΗ το 2015-2018 ανήλθαν σε 1.200 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα κυριότερα κονδύλια ήταν:

  • Κάλυψη ελλείμματος ΑΠΕ: €574 εκατ. (απόφαση του νυν υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη)
  • Δημοπρασίες ΝΟΜΕ: €315 εκατ. (που είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης επί υπουργίας Π.  Σκουρλέτη)
  • Υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER: €128 εκατομμύρια
  • ΑΔΙ: €73 εκατομμύρια, που επίσης είναι απόφαση του Δεκεμβρίου του 2015 επί υπουργίας Π. Σκουρλέτη.

» Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κατηγορεί εμμέσως τους κ. Σταθάκη και Σκουρλέτη ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της ΔΕΗ, που έχει φθάσει μέσα σε τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2018, από μια ισχυρή, κερδοφόρα και βιώσιμη εταιρεία, να μετατραπεί σε εταιρεία ‘φάντασμα’ με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον.

» Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παρακολουθεί μοιρολατρικά την περαιτέρω απαξίωση της ΔΕΗ χωρίς να παραθέτει κάποιο σχέδιο διάσωσης, παρά μόνο κλείνει τα μάτια στην σκληρή πραγματικότητα.

» Ο κ. Σταθάκης οφείλει σε κάθε περίπτωση να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον Πρόεδρο της εταιρείας ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, οδηγώντας την εταιρεία σε ζημιές.

» Ακόμη περισσότερο -και επειδή τυχόν μια κατάρρευση της ΔΕΗ θα παρασύρει μαζί της και το σύνολο της οικονομίας- οφείλει άμεσα να εξηγήσει τι προτίθεται να κάνει ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα των πολιτών και του δημόσιου και να μπει επιτέλους φρένο στη διαρκή απαξίωση της ΔΕΗ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιχειρηματικές κόντρες «υψηλής τάσης» με τη ΔΕΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο Παναγιωτάκης της ΔΕΗ στις καταγγελίες για την εξαγορά της EDS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here