• Ενέργεια

    Κρίσιμη εβδομάδα για τη διάσωση της ΔΕΗ

    • NewsRoom
    ΔΕΔΔΗΕ: Τέλος στις ρευματοκλοπές με τους έξυπνους μετρητές κατανάλωσης

    ΔΕΔΔΗΕ: Τέλος στις ρευματοκλοπές με τους έξυπνους μετρητές κατανάλωσης


    Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για το μέλλον της ΔΕΗ, με πρώτο και σημαντικότερο σταθμό την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, την Πέμπτη 22 Αυγούστου οπότε και θα εγκρίνει την τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Στάσση.

    Με ανακοίνωσή της σήμερα η ΔΕΗ αναφέρει ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) ενημέρωσε τη ΔΕΗ Α.Ε. ότι για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου προτείνει τον κ. Γεώργιο Στάσση.

    O κ. Γεώργιος Στάσσης εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power
    υπεύθυνος για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής έως το 2015.

    Από το 2016 έως το 2019 κατείχε τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου στη Εnel Romania SrL. τη μεγαλύτερη εταιρία ενέργειας στη Ρουμανία.

    Διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στη αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    O κ. Στάσσης έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και μεταπτυχιακές σπουδές σε Management in Construction και Δομοστατική από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει Executive Courses στο Harvard Business School και Elis Academy.

    Μετά τη γενική συνέλευση η νέα διοίκηση σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αποφάσεις θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας,  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα πρέπει να κλειδώσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Επίσης στις 24 Σεπτεμβρίου ο ορκωτός λογιστής της εταιρίας, η Ernst & Young, θα δημοσιεύσει την έκθεση με τις παρατηρήσεις της επί των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων.

    Συνεπώς θα πρέπει να έχουν διασφαλιστεί όλα τα μέτρα προκειμένου το περιεχόμενο της έκθεσης να δώσει την προοπτική ανάκαμψης της δημόσιας επιχείρησης.



    ΣΧΟΛΙΑ