• Ενέργεια

    Juwi Hellas: Στην Κοζάνη το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της ΝΑ Ευρώπης

    • NewsRoom


    Την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού έργου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ισχύος 204 MW, θα ξεκινήσει φέτος η ελληνική θυγατρική του γερμανικού ομίλου ΑΠΕ Juwi, ο οποίος είναι από τους  μεγαλύτερους ομίλους ΑΠΕ στην Ευρώπη.

    Με ισχύ στο 50% της ισχύος μιας μεγάλης θερμικής μονάδας φυσικού αερίου, τα φωτοβολταϊκά πάρκα που θα κατασκευαστούν στην Κοζάνη εξασφάλισαν μέσω του διαγωνισμού μέση τιμή για την αποπληρωμή της παραγόμενης ενέργειας στα 5,7 σεντ/KWh.

    Ο Τάκης Σαρρής, Διευθύνων Σύμβουλος της Juwi Hellas, τόνισε ότι: «Χάρη σε μια καλά οργανωμένη στρατηγική, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε το υψηλότερο τιμολόγιο έναντι όλων των άλλων ηλιακών έργων.

    – Το επιλεγμένο έργο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κοζάνης και η κατασκευή του θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2019  σε έκταση μεγαλύτερη από 400 εκτάρια.

    – Η σύνδεση με το δίκτυο προγραμματίζεται ως τον Απρίλιο του 2021 ενώ το ηλιακό πάρκο αναμένεται να παράγει ετησίως πάνω από 300 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

     Ο περιφερειακός διευθυντής της Juwi, Dirk Retzlaff, υπογράμμισε: «Μετά την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς το 2013, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στο δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και διατηρήσαμε τις δραστηριότητές μας με μια μικρή ομάδα».



    ΣΧΟΛΙΑ