ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλο το παρασκήνιο με Intralot και Goldman Sachs, η ΕΥΔΑΠ και η αύξηση στα τιμολόγια, το νέο ομόλογο Ψάλτη, το νέο ξενοδοχείο της Τραυλού, τι φοβάται τώρα η κυβέρνηση, ποιο θα είναι το πρώτο ραντεβού της super Κίμπερλι και ο τσιγγούνης εφοπλιστής
Θετικό σήμα προς την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά για τον ΑΔΜΗΕ αποτελεί η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης μέσω Πελοποννήσου, ενώ ακολουθεί και η διασύνδεση Ηράκλειο – Αττική που θα οδηγήσει σε τερματισμό της παραγωγής ρεύματος από τις ακριβές και ρυπογόνες μονάδες του νησιού.
Αυτά επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννης Μάργαρης σε δηλώσεις προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ με αφορμή την επιτυχή δοκιμαστική ηλέκτριση όλων των τμημάτων, θαλάσσιων και χερσαίων, του έργου Πελοπόννησος – Κρήτη.
Ο κ. Μάργαρης σημειώνει ότι για την κατασκευή του έργου χρειάστηκαν ειδικές μελέτες και προδιαγραφές του εξοπλισμού καθώς η διασύνδεση κατέρριψε σειρά ρεκόρ: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή υποβρύχια/υπόγεια καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως (174 χλμ.), ενώ το μέγιστο βάθος πόντισης (1.000 μέτρων) την τοποθετεί στην κορυφή των πλέον απαιτητικών τεχνικά έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης διεθνώς.
Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή των καλωδίων και του εξοπλισμού για την διασύνδεση Ηράκλειο – Αττική. Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου εντός του 2023, γεγονός που θα μειώσει το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής και αντίστοιχα την επιβάρυνση των καταναλωτών κατά 400 εκατ. ευρώ ετησίως.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια στον ΑΔΜΗΕ για την διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη