• Ενέργεια

    Γ. Μανιάτης: Προχωρήστε άμεσα στις κυρώσεις των πετρελαϊκών συμβάσεων Ν. Κρήτης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου

    Γιάννης Μανιάτης


    Τη συμβουλή να προχωρήσει άμεσα στην κύρωση, από τη Βουλή, των δύο συμβάσεων για τις παραχωρήσεις για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, έδωσε στην κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Ενέργειας, κ. Γιάννης Μανιάτης από το βήμα του συνεδρίου Economist.

    Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να σταλεί, με την κύρωση των συμβάσεων, ένα μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση και να αντιμετωπιστεί γρήγορα ο κίνδυνος οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας εκτός των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

    Σημείωσε ότι η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι μόνο εθνικές ΑΟΖ, αλλά και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι παραβιάσεις που γίνονται εκεί παραβιάζουν δικαιώματα της Ε.Ε.

    Αναφέρθηκε, τέλος και στη σημασία υλοποίησης του βουλγαρικού αγωγού IGB, ένα έργο εξαιρετικής σημασίας ειδικά σε συνδυασμό με τον πλωτό σταθμό υγροποίησης lng, το FSRU Αλεξανδρούπολης.



    ΣΧΟΛΙΑ