• Ενέργεια

    «Φωτιά» πήρε το ντίζελ στις ΗΠΑ – Ξεπέρασε την αύξηση της βενζίνης

    • Bloomberg
    Αντλία βενζίνης - Επίδομα βενζίνης


    «Καίει» το ντίζελ στις ΗΠΑ, με τους καταναλωτές τον περασμένο μήνα να αναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, καθώς ο καύσωνας οδήγησε σε μια σειρά από διακοπές λειτουργίας διυλιστηρίων σε βασικές περιοχές, όπου τα αποθέματα ήταν ήδη αρκετά χαμηλά.

    Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες, επιβαρύνοντας τον συνολικό πληθωρισμό της ενέργειας και ξεπερνώντας την αύξηση της βενζίνης, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Η λιανική τιμή του ντίζελ αυξήθηκε για 17 συνεχόμενες ημέρες στις ΗΠΑ, ωστόσο, οι τιμές, αν και ιστορικά υψηλές, εξακολουθούν να είναι 17% χαμηλότερες από πέρσι.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ζήτηση πετρελαίου κίνησης αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, όταν το υψηλότερο κόστος θα επηρεάσει τους αγρότες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για την κίνηση των μηχανημάτων για τη συγκομιδή των καλλιεργειών.

    Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή που οι ιδιοκτήτες σπιτιών, κυρίως στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ξεκινούν να γεμίζουν τις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης ενόψει του χειμώνα, ο οποίος αναμένεται δύσκολος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alpha Bank: Θετικές επιδόσεις και ενίσχυση των προσδοκιών σε βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ