• Ενέργεια

    Exxon Μοbil: Αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

    • NewsRoom


    Έτοιμοι παρά τις απειλές της Αγκυρας, είναι η Λευκωσία σε συνεργασία με την Exxon Mobil, για να προχωρήσουν κανονικά τις προσπάθειες γεώτρησης στο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ

    Τα γεωτρύπανα της αμερικανικής ExxonMobil και της εταιρείας πετρελαίου του Κατάρ ετοιμάζονται να μπουν στο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρουν πληροφορίες από τον αμερικανικό κολοσσό τις οποίες επικαλείται ο ΣΚΑΙ.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εργασίες στο οικοπέδο 10 νοτιοδυτικά της Κύπρου, όπου βρίσκεται το κοίτασμα Γλαύκος, αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Νοεμβρίου.

    Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός ExxonMobil σε επικοινωνία που επικαλείται ο Σκάι, επιβεβαιώνει ότι προχωρά κανονικά τις πρόδρομες εργασίες και ότι όλα θα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος.

    Η ExxonMobil προγραμματίζει να αρχίσει την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, εντός του 2021.

    Eφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των πετρελαϊκών εταιρειών το κοίτασμα Γλαύκος περιέχει από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και μπορεί να φέρει σημαντικές οικονομικές αλλαγές λόγω της ενεργειακής κρίσης.

    Διαβάστε επίσης

    Γεωργιάδης: Συναντήθηκε με εκπροσώπους της Exxon Mobil



    ΣΧΟΛΙΑ