ΕΛΠΕ Γρηγορίου
Ο γενικός διευθυντής έρευνας και παραγωγής των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου

Πάνω από 1 δισ. ευρώ EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος τα ΕΛΠΕ, σημείωσε από το βήμα του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Γρηγορίου, CEO της ΕΛΠΕ Upstream, τονίζοντας ότι έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να χρηματοδοτήσουν τις μεγάλες επενδύσεις που χρειάζονται τα επόμενα χρόνια.

Κάθε κοίτασμα που εντοπίζεται θα απαιτήσει 1,5 δισ. επενδύσεων, ενώ μεγάλη θα είναι και η αποδοτικότητά του, όπως εξήγησε. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ΕΛΠΕ, από κάθε κοίτασμα των 100 εκατ. βαρελιών, το κράτος θα λαμβάνει 200 εκατ. το χρόνο, από την ώρα που θα πραγματοποιηθούν οι εξορύξεις (δηλαδή σε 5 χρόνια από σήμερα).

Η ΕΛΠΕ Upstream είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης που έφερε την αναδιοργάνωση του τομέα έρευνας και παραγωγής Υ/Α του ομίλου ώστε το Δημόσιο να διατηρήσει ισχυρό ρόλο και μετοχική παρουσία.

Τα ΕΛΠΕ διαθέτουν μεγάλο χαρτοφυλάκιο ερευνών υδρογονανθράκων τόσο στις εμβληματικές περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου, όπου μάλιστα υπάρχουν και σημαντικοί συνεταίροι των ΕΛΠΕ μεγάλοι διεθνείς πετρελαϊκοί όμιλοι, όσο και στον Πατραϊκό, όπου η ΕΛΠΕ Upstream έχει προγραμματίσει να κάνει την πρώτη γεώτρηση το 2019, αφού ολοκληρωθούν και εγκριθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Southeastern Energy Forum: Ο 6ος μέτοχος στη μονάδα της Αλεξανδρούπολης και το ισραηλινό… χιούμορ που έφερε αμηχανία

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here