• Ενέργεια

    Cenergy: Εξετάζει συνεργασία με την Ørsted για την υπεράκτια αιολική ενέργεια – Επιβεβαίωση mononews

    • NewsRoom
    Cenergy: Εξετάζει συνεργασία με την Ørsted για την υπεράκτια αιολική ενέργεια - Επιβεβαίωση mononews

    Ο κ. Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables


    Η Cenergy Holdings SA, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή δημοσίευμα του mononews και της στήλης wiseman, επιβεβαιώνει ότι διερευνά συνεχώς πιθανές συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της τεχνογνωσίας της στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και την επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του εταιρικού της συμφέροντος.

    Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ørsted, τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ.

    Η συνεργασία, η οποία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της, τελεί υπό την προϋπόθεση της ανάθεσης στην Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην ίδια Πολιτεία – ανάθεση που αναμένεται να κριθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

    Η εταιρεία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σημαντική εξέλιξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Το big deal της CENERGY, ο Πίττας και το Κολέγιο Αθηνών, o κρυφός διάλογος 2 σταρ υπουργών, τo μυστικό της LAMDA και το dinner Μπουλούτα – Ταμβακάκη

    Κώστας Σκρέκας – Χρήστος Σταϊκούρας στο Eurogroup: Στα 100 δισ. το έξτρα κόστος ενέργειας – Τρία εργαλεία για τους ευρωπαίους πολίτες

    MYTILINEOS: Διασφάλισε φωτοβολταϊκό έργο 52,8MW στην ιταλική δημοπρασία ΑΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ