Το ενδιαφέρον της Κινεζικής Xiaomi για την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της GoPro αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Information. Μάλιστα, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής των διάσημων φωτογραφικών μηχανών πραγματοποιεί ράλι 6,5% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
O CEO της GoPro, Nick Woodman έχει δηλώσει πως είναι ανοιχτός σε μια συμφωνία. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό είχε προσλάβει την JP Morgan ως σύμβουλο σε μια πιθανή πώληση.
Η μετοχή της GoPro έχει καταγράψει απώλειες 41% τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η κεφαλαιοποίηση της GoPro, η αξία της οποίας είχε ξεπεράσει κάποτε τα 10 δισ. δολάρια, έχει πέσει τώρα στα 761 εκατ. δολάρια
Η συμφωνία με την Xiaomi θα μπορούσε να κλείσει στο $1 δισ. σύμφωνα με την Information.
Πάντως, η Information αναφέρει πως η κινεζική εταιρεία DJI δεν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της GoPro.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιορτή της Αρχαιολογίας στην αρχαία Ελεύθερνα – Έκθεση για τα σαράντα χρόνια ανασκαφών
- Quality & Reliability: Παρουσίασε το έργο για τον εκσυγχρονισμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Στην Αθήνα ο Αλ-Σίσι: Η σημασία της επίσκεψής του και η συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη
- Μετεγγραφές: Από αύριο οι αιτήσεις – Πότε λήγει η προθεσμία
