• Business

    ΕΛΤΑ: Οι ψηφιακές καινοτομίες, το deal με την Amazon και η επιστροφή στην κερδοφορία

    ΕΛΤΑ: Οι ψηφιακές καινοτομίες, το deal με την Amazon και η επιστροφή στην κερδοφορία

    Γιώργος Κωνσταντόπουλος, CEO ΕΛΤΑ


    Εμπλουτίζεται η λειτουργία των ΕΛΤΑ στο προσεχές διάστημα μέσω νέου ρομποτικού συστήματος διαλογής, ψηφιακών ταχυδρόμων, και ψηφιακών καταστημάτων, τα οποία θα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως και θα είναι εξοπλισμένα με smart lockers.

    Στόχος είναι να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη ταχύτητα παραδόσεων και να αποκτήσουν οι πελάτες των ΕΛΤΑ βελτιωμένη εξυπηρέτηση. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται το έδαφος για τέσσερις νέες συμφωνίες με διεθνείς παίκτες του λιανεμπορίου, με τη σημαντικότερη να είναι αυτή με την Amazon, με στόχο να ισχυροποιηθούν τα ΕΛΤΑ και επιστρέψουν στην κερδοφορία από το 2023.

    Το deal με την Amazon

    Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ θα τα μεταμορφώσει σε μία σύγχρονη και ανταγωνιστική επιχείρηση, η οποία μπορεί πλέον να κλείσει deals με σημαντικούς παίκτες, όπως η Amazon σχετικά με τη διανομή των προϊόντων που καταφτάνουν μέσω του αμερικανικού κολοσσού στη χώρα μας.

    Επιπλέον, όπως τόνισε ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος πραγματοποιούνται συζητήσεις με τέσσερεις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στους τομείς τις ενδυμάτων και των υποδημάτων, έτσι ώστε να υπογραφούν συμφωνίες για παράδοση των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

    Επίσης, τονίζει πως η επικείμενη συμφωνία με την Amazon καθίσταται πλέον συμφέρουσα λόγω της ύπαρξης του νέου ρομποτικού συστήματος διαλογής. Ειδάλλως, τα ΕΛΤΑ θα έπρεπε να καταβάλουν ρήτρες λόγω των καθυστερήσεων, οι οποίες θα ήταν περισσότερες από τα έσοδα.

    Επισημαίνει, δε, πως οι νέες συμφωνίες και η εμπιστοσύνη των κορυφαίων εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η Amazon, αποτελούν μία διεθνή «ψήφο εμπιστοσύνης» για τα ΕΛΤΑ και αποδεικνύουν το γεγονός πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

    Ψηφιακές υπηρεσίες

    Εκτός από τη ρομποτική διαλογή δεμάτων εντός των επόμενων μηνών δρομολογείται και ο Ψηφιακός Ταχυδρόμος. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών με απεριόριστες παροχές για τους πελάτες των ΕΛΤΑ.

    Όπως αναφέρει ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, οι ταχυδρόμοι και οι διανομείς των ΕΛΤΑ θα εξοπλιστούν με PDA που θα διαθέτουν POS για άμεσες πληρωμές, ενώ θα έχουν και ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει την επικοινωνία με τους πελάτες μέσω της εφαρμογής για τα κινητά.

    Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται στους πελάτες η δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών, πληρωμών, εισπράξεων, και αντιπαραβολής παραγγελιών και λογαριασμών από την άνεση του σπιτιού ή του επαγγελματικού τους χώρου.

    Επιπλέον, μέσω της νέας εφαρμογής για κινητά (mobile app) θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο (real-time) για την εξέλιξη της παραγγελίας, καθώς και της πορείας του διανομέα μέσω στίγματος στο χάρτη.

    Ταυτόχρονα θα προστεθεί στο εύρος των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ και η αυτόματη παραλαβή δεμάτων επί 24ωρου βάσεως από επιλεγμένα καταστήματα. Πρόκειται για τα νέα ψηφιακά καταστήματα 24ωρης λειτουργίας, τα οποία θα διαθέτουν ντουλάπια αυτόματης παραλαβής (smart lockers). Έτσι οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω ενός ειδικού κωδικού να παραδίδουν και να παραλαμβάνουν την αλληλογραφία ή τα δέματα τους όλο το 24ωρο.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΛΤΑ: Ρομπότ αναλαμβάνουν τις διαδικασίες διαλογής

    Elon Musk: Προκαλεί τον Jeff Bezos μέσω Twitter μετά την κατάκτηση του τίτλου του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    Jeff Bezos: Επενδύει στην Altos Labs με στόχο την επέκταση της διάρκειας της ανθρώπινης ζωής

     



    ΣΧΟΛΙΑ