• Business

    ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στους όρους του ομολόγου των 600 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στους όρους του ομολόγου των 600 εκατ. ευρω

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.


    Την έγκριση τους έδωσαν οι ομολογιούχοι των ομολογιών ποσού €599.900.000 “Hellenic Petroleum Finance plc”, θυγατρικής  των ΕΛΠΕ στις προτεινόμενες τροποποιήσεις των όρων των ομολογιών που πρότεινε η διοίκηση.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Ανδρέας Σιάμισιης εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι η απόφαση των ομολογιούχων «επιβεβαιώνει την υποστήριξη των επενδυτών στην επικαιροποιημένη στρατηγική του Ομίλου

    Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ 

    Η «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», σε συνέχεια της από 2 Νοεμβρίου 2021 ανακοίνωσής της σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης σε συναίνεση (η Πρόσκληση σε Συναίνεση) των κατόχων (οι Ομολογιούχοι) των ομολογιών ποσού €599.900.000 με επιτόκιο 2.00%, λήξεως Οκτωβρίου 2024 (ISIN: XS2060691719) (οι Ομολογίες), έκδοσης της θυγατρικής της “Hellenic Petroleum Finance plc”, ανακοινώνει ότι:

    -Στις 24 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνέλευση των ομολογιούχων, με συμμετοχή ύψους 91% του συνόλου των ανεξόφλητων ομολογιών.

    -Η συνέλευση ενέκρινε, με ποσοστό 99,6% των συμμετεχόντων ομολογιούχων, τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στους όρους των Ομολογιών.

    Με δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Το αποτέλεσμα της συνέλευσης των ομολογιούχων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, καθώς η έγκριση της πρότασης από τη συντριπτική της πλειοψηφία, επιβεβαιώνει την υποστήριξη των επενδυτών στην επικαιροποιημένη στρατηγική του Ομίλου, που ανακοινώσαμε φέτος. Ήδη το πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού βρίσκεται σε
    πλήρη εξέλιξη, με τη δημιουργία της νέας εταιρικής δομής να αναμένεται στις αρχές του 2022.»

    Η Πρόσκληση σε Συναίνεση δεν απευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, στο κοινό εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας (Ελλάδα). Ούτε η παρούσα ανακοίνωση, ούτε η Πρόσκληση σε Συναίνεση ούτε οποιαδήποτε άλλα έγγραφα ή έτερο υλικό που αφορούν στις Ομολογίες και στην Πρόσκληση σε Συναίνεση συνιστούν «δημόσια προσφορά κινητών αξιών», κατά την έννοια, ανάλογα με την περίπτωση, του ελληνικού νόμου 3401/2005 ή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ή «δημόσια πρόταση», κατά την έννοια του ελληνικού νόμου 3461/2006, για την αγορά, πώληση ή ανταλλαγή ή άλλως για την επένδυση σε κινητές αξίες στην επικράτεια της Ελλάδας. Αντίστοιχα, κανένα από τα έγγραφα ή έτερο υλικό που αφορούν στις Ομολογίες και στην Πρόσκληση σε Συναίνεση έχουν υποβληθεί ούτε πρόκειται να υποβληθούν στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση δυνάμει αυτών των νόμων.

    Οποιαδήποτε έγγραφα ή έτερο υλικό που αφορούν στις Ομολογίες ή στην Πρόσκληση σε Συναίνεση δύνανται να διανεμηθούν, παραδοθούν ή άλλως διατεθούν στην επικράτεια της Ελλάδας μόνο υπό τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις του, ανάλογα με την περίπτωση, ελληνικού νόμου 3401/2005 ή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, καθώς και των λοιπών διατάξεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας.

    Διαβάστε επίσης

    Δωρεά της οικογένειας Παντελιάδη το νέο κτήριο του λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (pics)

    Καραμανλής: Ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έγινε ποτέ στην χώρα

    Στο χαρτοφυλάκιο της Dimand το κτήριο του ιστορικού ΜΙΝΙΟΝ



    ΣΧΟΛΙΑ