• Business

    Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Έλον Μασκ


    Μετοχές της Tesla αξίας περίπου 4 δισ. δολαρίων πούλησε ο Elon Musk, μετά τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων που έκλεισε για την εξαγορά του Twitter.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων ρευστοποίησε 4,4 εκατομμύρια μετοχές στις 26 Απριλίου και στις 27 Απριλίου, όπως έδειξαν τα αρχεία του χρηματιστηρίου. Οι αναλυτές της Wall Street και οι επενδυτές της Tesla υποψιάζονταν ότι ο επιχειρηματίας μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει κάποιες μετοχές για να καλύψει το μετοχικό κεφάλαιο των 21 δισ. δολαρίων της εξαγοράς  που έχει προσωπικά εγγυηθεί.

    Ο  Musk έγραψε στο Twitter λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων ότι «δεν έχει προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της Tesla για σήμερα».

    Ο δισεκατομμυριούχος και το Twitter κατέληξαν σε συμφωνία τη Δευτέρα, με τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να εξαγοράζει την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η κίνησή του εγείρει πολλά ζητήματα για την Tesla, στην οποία ο Musk κατέχει τη θέση του CEO από το 2008 και είχε εδώ και καιρό το μεγαλύτερο μερίδιο. Εν τω μεταξύ, η επιβεβαίωση των πωλήσεών του μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους μετόχους, πολλοί από τους οποίους είναι μικροεπενδυτές.

    Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2020 στις 26 Απριλίου, την ημέρα που ο Musk πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων. Μεταβλήθηκαν ελάχιστα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις και έκλεισαν στα 877,51 δολάρια την Πέμπτη.

    Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Musk έχει ολοκληρώσει τις ρευστοποιήσεις των μετοχών της Tesla, καθώς το tweet του θα μπορούσε να υπονοεί ότι πούλησε περισσότερες μετοχές την Πέμπτη, κάτι που θα έπρεπε να έχει αναφερθεί μέχρι την Παρασκευή.

    Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν την Πέμπτη στα 49,11 δολάρια, λιγότερο από τα 54,20 δολάρια που θα λάβουν οι επενδυτές για κάθε μετοχή που κατέχουν στο πλαίσιο της συμφωνίας της εταιρείας με τον Musk.

    Με περιουσία 252,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Ωστόσο, η πρόσφατη πτώση των μετοχών της Tesla έχει αφαιρέσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του περιουσία φέτος, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tesla: Απώλειες 126 δισ. δολαρίων μέσα σε μια ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ