• Business

    Elon Musk: Nιώθω άβολα χωρίς το 25% της Tesla

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Πιέσεις προς το ΔΣ της Τesla ασκεί ο Elon Musk, προκειμένου να κανονίσει μια νέα μεγάλη επιβράβευση απόδοσης, που θα του επιτρέψει να αυξήσει ξανά το μερίδιό του στην εταιρεία, μετά την πώληση σημαντικού μέρους των μετοχών που κατείχε για να ολοκληρώσει την εξαγορά της Twitter.

    Σε σχετική του ανάρτηση, o Musk ανέφερε πως «νιώθει άβολα» να μεγαλώνει την Tesla ώστε να γίνει ηγέτης στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική χωρίς να έχει το 25% των μετοχών. Ο Musk προς το παρόν κατέχει το 13% των μετοχών, παραμένοντας μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, έχοντας εξαργύρωσει μετοχές αξίας σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας με την Twitter.

    «Αρκετά για να έχω επιρροή, αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορώ να ανατραπώ», αναφέρει ο Musk, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που δεν φτάσει στο 25% θα προτιμούσε να κατασκευάζει προϊόντα AI και ρομποτικής εκτός της Tesla.

     

    Ο Musk, σε άλλη του ανάρτηση, επαίνεσε το διοικητικό συμβούλιο της Tesla, ενώ ανέφερε πως αναμένεται μια απόφαση του Πρωτοδικείου του Ντέλαγουερ πριν προετοιμάσουν ένα νέο σχέδιο για επιβράβευση απόδοσης. Το δικαστήριο εξετάζει μια παρόμοια υπόθεση του 2018, μετά από μήνυση μετόχου της εταιρείας, η οποία αφορά ένα βραβείο απόδοσης 55 δισ. δολαρίων.

    Ο Μασκ πιέζει το διοικητικό συμβούλιο της Tesla σε μια δύσκολη στιγμή. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει το χειρότερο ξεκίνημα έτους στην ιστορία της ως εισηγμένη, χάνοντας 94 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται και τα περιθώρια κέρδους συρρικνώνονται. Ο Musk  χρειάστηκε επίσης να απαντήσει σε μια αναφορά της Wall Street Journal σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών και τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει μεταξύ των στελεχών και των διευθυντών στις εταιρείες του, συμπεριλαμβανομένης της Tesla.

    Στα 695,8 δισεκατομμύρια δολάρια, η κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει αυξηθεί περισσότερο από 11 φορές από τότε που το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε το βραβείο αμοιβής του Μασκ τον Ιανουάριο του 2018 . Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η αξία της Tesla είχε κορυφωθεί σε πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από τη συμφωνία για την εξαγορά της Twitter.

    Διαβάστε επίσης

    «Τρέχει» ο νέος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

    ΗΠΑ: Βουτιά στα επίπεδα της περιόδου της πανδημίας για τον δείκτη μεταποίησης στη Νέα Υόρκη

    «Εκτοξεύτηκαν» 31% οι επενδύσεις στη διαστημική τεχνολογία



    ΣΧΟΛΙΑ