• Business

    Elon Musk: Ανησυχία για περικοπές θέσεων εργασίας στο Twitter μετά την εξαγορά

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, ο Elon Musk είπε στους τραπεζίτες ότι θα εστιάσει στα αποτελέσματα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ρίχνοντας την ιδέα της περικοπής τόσο τους κόστους όσο και των θέσεων εργασίας, αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Σε κλήσεις με ομάδες τραπεζιτών πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Musk έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το πώς το Twitter θα γίνει οικονομικά αποδοτικό. Αν και τίποτα δεν έχει αποσαφηνιστεί — και ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν είχε πρόσβαση στα μη δημόσια οικονομικά στοιχεία του Twitter εκείνη την εποχή — αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποια τμήματα ή θέσεις ενδέχεται να επηρεαστούν.

    Ο Musk συζήτησε επίσης ιδέες για τη δημιουργία εσόδων από την πλατφόρμα και την ενίσχυση των ταμειακών ροών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συνδρομητικών υπηρεσιών για την αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων, σύμφωνα με τις πηγές.

    Αν και έχει πει ελάχιστα δημόσια για το πώς σχεδιάζει να οδηγήσει την εταιρεία στην ανάπτυξη, υποστήριξε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν τον απασχολούν τα χρήματα. «Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα οικονομικά», επισήμανε ο Musk σε συνέδριο του TED αφού είχε καταθέσει την προσφορά του για την εξαγορά της εταιρείας.

    Πώς θα διοικήσει την εταιρεία;

    Άπαντες, από τους υπαλλήλους έως τους επενδυτές στο Twitter, θέλουν να μάθουν πώς ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να διευθύνει την εταιρεία, η οποία θα γίνει ιδιωτική μόλις κλείσει η συναλλαγή με τα 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Εκτός από τα δημόσια tweet του για το θέμα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δεν έχει μοιραστεί πολλές λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να αλλάξει.

    Στη δήλωση με την οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία, ο Musk είπε ότι θέλει να κάνει το Twitter “καλύτερο από ποτέ, ενισχύοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες”.

    Ωστόσο, δεν έκανε παρόμοια παρουσίαση των σχεδίων και των ιδεών του, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων, στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter, σύμφωνα με πληροφορίες. Το διοικητικό συμβούλιο αξιολόγησε τη συμφωνία κυρίως με βάση την τιμή της.

    Άνθρωποι που έλαβαν γνώση για τις συνομιλίες που είχε ο Musk στο πλαίσιο της εξασφάλισης τραπεζικής χρηματοδότησης, είπαν ότι ο δισεκατομμυριούχος κατέστησε σαφές ότι θα αναζητούσε οικονομικές αποδόσεις από τη συμφωνία. Μίλησε για το ιστορικό του στην Tesla και στην SpaceX προκειμένου να αποδείξει ότι ξέρει πως να εξασφαλίζει αποδόσεις, λένε οι πηγές.

    Παράλληλα, επανέλαβε μερικές από τις ιδέες που είχε στείλει στο Twitter σχετικά με το πώς θα διευθύνει την εταιρεία. Μίλησε για την ανάγκη οι influencers και οι διασημότητες να είναι πιο ενεργοί στην πλατφόρμα, θυμίζοντας ένα tweet του σχετικά με το γεγονός ότι η σούπερ σταρ της μουσικής Taylor Swift δεν είχε κάνει ανάρτηση εδώ και τρεις μήνες.

    Το Twitter ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είχε έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Το κέρδος 16% στις πωλήσεις ήταν ο χειρότερος ρυθμός ανάπτυξης σε έξι τρίμηνα. Οι αριθμοί επηρεάστηκαν από την πώληση του MoPub, μιας πλατφόρμας διαφημίσεων τεχνολογίας, και διαφορετικά θα ήταν 22%.

    Ωστόσο, η απόδοση του Twitter είναι σύμφωνη με αυτές των Snap Inc. και Meta Platforms, οι οποίες παλεύουν με χαμηλότερες διαφημιστικές δαπάνες λόγω προβλημάτων με τις αλυσίδες εφοδιασμού, τον πληθωρισμό και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν στα 49,11 δολάρια, πολύ κάτω από την προσφορά εξαγοράς του Musk.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ