• Business

    Ελον Μασκ: Σε ιστορικό υψηλό οι εγγραφές νέων χρηστών στο Twitter

    • NewsRoom
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Twitter, Έλον Μασκ, λέει ότι οι εγγραφές νέων χρηστών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται σε “ιστορικό υψηλό”, όπως αναφέρει το Reuters.

    Οι εγγραφές ξεπερνούσαν κατά μέσο όρο τα δύο εκατομμύρια ανά ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες από τις 16 Νοεμβρίου, αυξημένες κατά 66% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του 2021, ανέφερε ο Μασκ σε ένα tweet αργά το Σάββατο.

    Είπε επίσης ότι ο ενεργός χρόνος των χρηστών ήταν επίσης σε ιστορικό υψηλό, με μέσο όρο σχεδόν 8 δισ. ενεργά λεπτά ανά ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες από τις 15 Νοεμβρίου, μια αύξηση 30% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

    Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla,  την εταιρεία πυραύλων SpaceX, τη νεοσύστατη εταιρεία εγκεφαλικών τσιπ Neuralink και την εταιρεία κατασκευής σηράγγων Boring Company, έχει δηλώσει ότι η αγορά του Twitter θα επιταχύνει τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια “εφαρμογή για τα πάντα” με την ονομασία X.

    Το “Twitter 2.0 The Everything App” του Μασκ θα έχει χαρακτηριστικά όπως κρυπτογραφημένα άμεσα μηνύματα, μακροσκελή tweets και πληρωμές, σύμφωνα με το tweet.

    Σε ένα άλλο tweet νωρίς την Κυριακή, ο Musk είπε ότι βλέπει μια “πορεία προς το Twitter που θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες σε 12 έως 18 μήνες”.

    Οι διαφημιστές στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών όπως η General Motors, η Mondelez International, η Volkswagen AG, έχουν διακόψει τη διαφήμιση στην πλατφόρμα.

    Ο Μασκ δήλωσε ότι το Twitter βιώνει μια “τεράστια πτώση εσόδων” από την υποχώρηση των διαφημιστών, κατηγορώντας έναν συνασπισμό ομάδων πολιτικών δικαιωμάτων που πίεζε τους κορυφαίους διαφημιστές της πλατφόρμας να αναλάβουν δράση αν δεν προστατεύσει τη μετριοπάθεια του περιεχομένου.

    Διαβάστε επίσης

    Twitter: Ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά τη διακοπή λειτουργίας των γραφείων στις Βρυξέλλες



    ΣΧΟΛΙΑ