• Business

    Έλον Μασκ: Γιατί κατέβασε το τεράστιο «X» από την οροφή των κεντρικών στο Σαν Φρανσίσκο

    • NewsRoom
    'Ελον Μασκ/X

    ‘Ελον Μασκ/X


    Κατέβηκε πολύ σύντομα το γιγαντιαίο «X» από τα πολυώροφα κεντρικά γραφεία του πρώην Twitter του Έλον Μασκ στο Σαν Φρανσίσκο, μετά από δεκάδες καταγγελίες κατά της εταιρείας για μία «ενοχλητική» ακτινοβολία που προερχόταν από τη φωτισμένη επιγραφή, η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, διακύβευε την ασφάλεια των πολιτών.

    Το αρμόδιο τμήμα κατέγραψε 24 καταγγελίες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο για το τεράστιο «X», το οποίο την Παρασκευή ανεγέρθηκε στην οροφή των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο στην Market Street.

    Η πινακίδα κατέβηκε μετά από μια ανάρτηση του Musk, τον «αινιγματικό» δισεκατομμυριούχο που εξαγόρασε την εταιρεία τον Οκτώβριο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοινώνοντας ότι η νέα εταιρεία θα παραμείνει στο Σαν Φρανσίσκο παρά την πρόσφατη «σπείρα της καταστροφής», όπως την ονόμασε, με τη μία εταιρεία μετά την άλλη να αποχωρούν ή να φεύγουν από την πόλη.

    «Όμορφο Σαν Φρανσίσκο, αν και άλλοι σε εγκαταλείπουν, εμείς θα είμαστε πάντα φίλοι σου», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του την Παρασκευή.

    Παρόλα αυτά, το Big «Χ» έφυγε.

    «Σήμερα το πρωί, οι επιθεωρητές κτιρίων παρατήρησαν την αποσυναρμολόγηση της κατασκευής», ανέφερε μέσω email τη Δευτέρα εκπρόσωπος του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων της πόλης.

    «Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα χρεωθεί με τα τέλη μη επιτρεπόμενης εγκατάστασης της φωτιζόμενης επιγραφής», συνέχισε.

    Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο ένας επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων έγραψε σε μια αναφορά ότι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν δύο φορές την πρόσβαση στην οροφή, σε αξιωματούχους της πόλης που προσπαθούσαν να επιθεωρήσουν την πινακίδα.

    Σημειώνεται ότι οι ντόπιοι το Σαββατοκύριακο κατέγραψαν βίντεο του «Χ» να λάμπει και να πάλλεται, με κάποιους να επικρίνουν τα παρεμβατικά φώτα του.

    Περισσότερο από ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ο αυτοαποκαλούμενος μισητής του Μασκ με το ψευδώνυμο Kyle, δημοσίευσε μια φωτογραφία του κτιρίου χωρίς το «Χ» το απόγευμα της Δευτέρας, δηλώνοντας:

    «Έφυγε. Η αγάπη κερδίζει».

    «Είναι σημαντικό να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι να δουλέψουν στο Σαν Φρανσίσκο, αλλιώς η πόλη δεν μπορεί να επιβιώσει», δημοσίευσε ο Μασκ στους οπαδούς του τη Δευτέρα μετά την απομάκρυνση της ταμπέλας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η Optima επιβεβαιώνει τη δυναμική της Mytilineos για την τιμή-στόχο στα €45,90

    BP: Βουτιά 70% στα κέρδη β’ τριμήνου – Αυξάνει το μέρισμα κατά 10%

    Τραυλού: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ