• Business

    Ειρήνη Καρυπίδη: Ελληνική παρουσία στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Κίνας από το Hellenic Trade Council

    • NewsRoom

    Η Ειρήνη Καρυπίδη με τον αδερφό της, Θόδωρο Καρυπίδη


    Με πρωτοβουλία του Hellenic Trade Council, και την Πρόεδρο κα Ειρήνη Καρυπίδη, εγκαινιάστηκε το μόνιμο Ελληνικό Περίπτερο της Ελλάδας, στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη, με επίτιμη προσκεκλημένη την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλη Κόκκαλη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνου Βούρδα, του Γενικού Προξένου Σαγκάης, κ. Βασίλη Ξηρού, του εκπροσώπου της κινεζικής κυβέρνησης και αν. Υπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. XuQinghua, τον Πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τον Αντιπρόεδρο της επιτροπής της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάη, κ. Ji Zhaoliang, τον Πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, κ. Wang Jianyu, καθώς και πλήθους Κινέζων αξιωματούχων.

    Το Ελληνικό Περίπτερο σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευρύτερη προβολή της Ελλάδας στην Κίνα, και τέθηκε σε λειτουργία από το Hellenic Trade Council και τη Shanghai Amber Harvest International Trade Co., Ltd., με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Κίνα και την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ανάπτυξης, του τουρισμού, του αθλητισμού, των επενδύσεων, των τεχνολογικών καινοτομιών, της διαχείρισης αποβλήτων και της εξαγωγής αγροτικών προιόντων.

    Για τα επόμενα δέκα χρόνια, εντός του Ελληνικού Περιπτέρου θα διατίθεται, χωρίς κόστος, μόνιμος εκθεσιακός χώρος στον ΕΟΤ για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

    Στο πλαίσιο των εγκαινίων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών και κρατικών εταιρειών της Κίνας και τo Hellenic Trade Council για την προώθηση του σχεδίου “One Belt One Road” που προωθεί η κινεζική ηγεσία. Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις πολύ σημαντικές συμφωνίες που υπεγράφησαν αφορά στην αεροπορική σύνδεση Ελλάδας Κίνας, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μεταφορείς, με έδρα τη Σαγκάη.

    Όπως δήλωσε η κα Ειρήνη Καρυπίδη, Πρόεδρος του Hellenic Trade Council, «Μέσα από την ανάπτυξη και υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας, με το Ελληνικό Περίπτερο να έχει μόνιμη θέση στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου στη Σαγκάη, όραμά μας είναι να αποτελέσουμε το σύνδεσμο για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν τα προιόντα τους στην αγορά της Κίνας».



    ΣΧΟΛΙΑ