ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tο υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν άδεια ίδρυσης, σύμφωνα με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού, ήδη έχει κατατεθεί η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι επιστολή του προέδρου της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Αναστάσιου Γκόβα, που αναγνώσθηκε από τον δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στην “Ελληνικά Υδατοδρόμια” την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Αμοργού. Η εταιρεία έχει εκπονήσει τα εγχειρίδια του υδατοδρομίου, επίσης το τεχνικό της κλιμάκιο (αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υδατοδρομίων) έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία – επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό».
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αμοργού, «το υδατοδρόμιο Αμοργού βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των Τεχνικών Φακέλων και κατάθεσής των στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τις αντίστοιχες αιτήσεις για την έκδοση Αδειών Ίδρυσης Υδατοδρομίων. Το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα “Ελληνικά Υδατοδρόμια” εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το νησί μας. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε και σχετική επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομων».
Διαβάστε επίσης:
Υδατοδρόμια: Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης στα Διαπόντια Νησιά
Γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην Ελλάδα
Γιάννης Φράγκος: Τίτλοι τέλους για τις δύο ναυτιλιακές του εφοπλιστή
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζα Κύπρου σε αναλυτές: Κλειστά χαρτιά για τις νέες κινήσεις της – Στις 3 Μαρτίου οι επικαιροποιημένοι στόχοι
- Χρυσοχοΐδης: Η τελευταία φυλακή χτίστηκε πριν από 10 χρόνια – Ετοιμάζονται 8 νέες φυλακές, ξεκινάει το βραχιολάκι
- Πλεύρης: Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία σχεδιάζουν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε χώρες εκτός ΕΕ
- Χρηματιστήριο: Η Κύπρου δείχνει τον δρόμο, ξύπνησαν ΕΤΕ, Alpha, Εurobank, Πειραιώς, με +6% η Ευρώπη Συμμετοχών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.