• Business

    Ελλάκτωρ: Στις 30/6 η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέων μελών στο ΔΣ

    Ευθύμης Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμης Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00, προσκαλεί τους μετόχους της η Ελλάκτωρ με βασικό θέμα την εκλογή νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο, έπειτα από σχετικό αίτημα της Motor Oil.

    Οπως αναφέρει η εταιρία, ο μέτοχος ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ, ο οποίος είναι κύριος νομέας και κάτοχος 104.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών και δικαιωμάτων ψήφων, ήτοι ποσοστό 29,87% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.», υπέβαλε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με την από 06.06.2022 επιστολή του, αναφερόμενος στην από 06.05.2022 συμφωνία πλαίσιο με την REGGEBORGH INVEST B.V., αίτημα περί σύγκλησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 141 παρ.1 του ν.4548/2018, για εκλογή νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

    Κατόπιν των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο στην από 08.06.2022 συνεδρίασή του αποφάσισε την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, ως αναφέρθηκε ανωτέρω, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας Διάταξης:

    Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

    1. Εκλογή πρόσθετων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με διακριτή ψηφοφορία για κάθε υποψήφιο προς εκλογή Μέλος.

    2. Προσδιορισμός Ανεξάρτητων μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου.

    3. Ανακοίνωση ορισμού νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος- Λοιπές ανακοινώσεις.

    Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία και εξ αυτού του λόγου δεν καταστεί δυνατή η λήψη αποφάσεων για το σύνολο ή για κάποιο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η τυχόν Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 11.07.2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. με τον ίδιο τρόπο και με τα αυτά θέματα (μη συζητηθέντα) της αρχικής ημερήσιας διάταξης, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

    Σημειώνεται ότι η εταιρία παροτρύνει τους μετόχους να μην συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στη ΓΣ λόγω των περιορισμών για τον Covid 19.

    Διαβάστε επίσης

    Ευθύμιος Μπουλούτας (Ελλάκτωρ): Κατέχουμε το 28% του συνολικού ανεκτέλεστου έργων των εισηγμένων – Νωρίτερα από το αναμενόμενο το break-even στις κατασκευές



    ΣΧΟΛΙΑ