• Business

    Ελλάκτωρ: Πακέτο 3,335 εκατ. μετοχών στους Μπάκο-Καϋμενάκη

    • NewsRoom
    Ελλάκτωρ: Τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill απορρίφθηκαν

    Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Αυξάνουν την συμμετοχή τους οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης.

    Πακέτο 3,335,000 μετοχών της Ελλάκτωρ πέρασε νωρίτερα από το ΧΑ. Πρόκειται για μετοχές που κατείχε η Farallon και πέρασαν στην κατοχή των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση αύξηση κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

    Η αύξηση θα γίνει με προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής 0,90 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με σχέση ανταλλαγής 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές μετοχές.

    Να σημειωθεί ότι από τα 120,5 εκατ. ευρώ τα 100 εκατ. θα διατεθούν για την αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής για τις κατασκευές.

    Η ολλανδική εταιρεία Reggeborgh ελέγχει άμεσα 14,79% του κατασκευαστικού Ομίλου και έχει δικαίωμα προαίρεσης για 12,446% (η συμμετοχή του Λ. Μπόμπολα) σύνολο 27,2%.

    Ταυτόχρονα και στην περίπτωση κατά την οποία μέτοχοι της Ελλάκτωρ δεν ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους, η Reggeborgh θα αιτηθεί στο Δ.Σ. αγορά επιπρόσθετων μετοχών που θα προκύψουν από τυχόν αδιάθετα δικαιώματα μετόχων σύμφωνα με διαδικασία που θα ορίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

    Η συμμετοχή στην αύξηση με (α) εξάσκηση ίδιων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχών αδιάθετων δικαιωμάτων θα γίνει μέχρι του συνολικού ποσού των 50 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα όσα δεσμεύεται η Reggeborgh στην περίπτωση κατά την οποία εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα ψήφου από τους υφιστάμενους μετόχους δεν θα αναλάβει  επιπρόσθετη συμμετοχή.

    Σημειώνεται ωστόσο ότι η παραπάνω πρόθεση – δέσμευση δεν εμποδίζει την Reggeborgh να αγοράσει επιπρόσθετες μετοχές και να συμμετέχει στην αγοραπωλησία δικαιωμάτων στο μέλλον, εφόσον κριθεί ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην επενδυτική της φιλοσοφία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ