• Business

    Ελλάκτωρ: Νέα πώληση 2,05 εκ. μετοχών από τον Δ. Κούτρα – Πώς διαμορφώνεται στο ποσοστό του

    • NewsRoom
    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat

    Δημήτρης Κούτρας, Αντιπρόεδρος της Intrakat


    Πωλήσεων συνέχεια για τον Δημήτρη Κούτρα που μετά την εκχώρηση του χθεσινού πακέτου μετοχών της Ελλάκτωρ προχώρησε σήμερα σε νέες πωλήσεις 2,05 εκ. μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου.

    Μετά από τις κινήσεις αυτές έχουν εκχωρηθεί από την πλευρά Κούτρα περίπου 8 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 4,5% της Ελλάκτωρ. Έτσι το ποσοστό στην κατασκευαστική στην οποία επί σειρά ετών ήταν κορυφαίος διοικητικός παράγοντας έχει υποχωρήσει κάτω από το 2,5% συμπεριλαμβανομένης και της μετοχικής θέσης που έχει η κόρη του.

    Ειδικότερα, ο κ. Κούτρας προχώρησε την Παρασκευή στην πώληση του 1,15% της Ελλάκτωρ, μέσω πέντε πακέτων. Συνολικά πωλήθηκαν 2,05 εκ. μετοχές έναντι 1,3 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό ύψος της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 2,66 εκατ. ευρώ.

    Αγοραστής ήταν όπως και χθες η βρετανική χρηματιστηριακή εταιρείας Ambrosia Capital, του Τάσου Αστυφίδη και του Σταύρο Ανάγνου.

    Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη η Ambrosia Capital απέκτησε 6 εκατ. μετοχές της εισηγμένης, με πωλητή ξανά τον Δημήτρη Κούτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής είναι το Amber Capital, ένα από τα ξένα funds που πούλησαν μέρος της συμμετοχής του στην Ελλάκτωρ το καλοκαίρι στα 2 ευρώ, στους αδελφούς Καλλιτσάντση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Κούτρας: Γιατί πούλησε άρον-άρον το 3,39% της Ελλάκτωρ – Ποιος αγόρασε



    ΣΧΟΛΙΑ